Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:52 12 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul cimitir musulman, în atenţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa (document)

ro

30 Jan, 2019 00:00 1442 Marime text
Muftiatul Cultului Musulman a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectul PUZ-ului pentru înfiinţarea unui cimitir uman musulman, care va fi realizat pe parcela A 116/9 din municipiul Constanţa.
 
Documentaţia serveşte la stabilirea regulilor de ocupare a terenurilor si de amplasare a construcţiilor şi a amenajărilor aferente acestora pe o suprafaţă de 35.000 mp, care a generat studiul de oportunitate pentru PUZ, lotul fiind situat în Constanţa, parcela A116/9. Pe zona care face obiectul studiului se propune realizarea unui cimitir uman musulman.
 
Realizarea obiectivelor propuse este justificată prin necesitatea realizării acestei funcţiuni pentru comunitatea musulmană, prin utilizarea resursei existente de teren. Terenul este amplasat în exteriorul arealului urban, în extravilanul municipiului Constanţa, dar în zona metropolitană a acestuia. Lotul studiat are o buna accesibilitate dată de DN3. Terenul nu este ocupat în prezent de construcţii, conform PUG Constanţa aprobat prin HCL Constanţa nr. 653/25.11.19199, a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr. 927/18.12.2015.
 
Potrivit certificatului de urbanism emis de Primăria Municipiului Constanţa, nr. 3331 din 1.11.2017, terenul se află în extravilanul municipiului Constanţa. Vecinătăţile imediate sunt: la nord - teren în extravilanul municipiului Constanţa, la est - parcela nr. cadastral 246384; la vest - teren în extravilanul municipiului Constanţa, iar la sud - DN 3.
 
Terenul va cuprinde următoarele construcţii: locuinţă de serviciu şi zonă birou pentru administrator; clădire ce adăposteşte sala de rugăciune, grupuri sanitare, spaţiu tehnic (depozitare, depozitare unelte şi deşeuri), sală de spălare a celor trecuţi în nefiinţă; zonă de parcare. De asemenea, sunt prevăzute împrejmuiri pe toate laturile terenului ce face obiectul documentaţiei. Acestea vor avea înălţimea de maximum 2 metri, din care un soclu opac de 0,60 m şi o parte transparentă dublată cu gard viu.
 
„Ne dorim un cimitir nou, deoarece nu mai avem locuri în cele două cimitire ale Cultului Musulman. De aceea, vom face tot posibilul să urgentăm obţinerea avizelor necesare. Investiţia în noul cimitir este susţinută financiar de Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă (TİKA). Cimitirul va fi situat pe un teren spre Valu lui Traian, cu intrarea dinspre DN 3, în zona Oieria Palas. Capacitatea noului cimitir va fi de peste 3.500 de locuri. Mai mult, cimitirul va fi împrejmuit, va avea alei, iar mormintele vor fi numerotate. La intrarea în cimitir vom avea un bloc administrativ şi o casă mortuară. De asemenea, vom avea un dispozitiv electronic care va conţine o hartă a cimitirului, în aşa fel ca toţi să găsească mormintele persoanelor dragi“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la APM Constanţa de Muftiatul Cultului Musulman.
 
Citeşte şi:
 
Cimitir nou pentru comunitatea musulmană din Constanţa. Detalii exclusive prezentate de muftiul Muurat Iusuf (document)

Anunţul de intenţie privind înfiinţarea noului cimitir musulman cu 3500 de morminte în municipiul Constanţa a trecut de etapa dezbaterii publice (document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii