Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migladia SRL vrea să ridice un bloc la Constanța. Cine sunt asociații

ro

03 Feb, 2023 00:00 1887 Marime text
  • Firma este fondată în anul 2017 și are sediul social în localitatea Mereni, pe strada Libertății
 
Migladia SRL, firmă din Constanța, dorește să investească într-un imobil în municipiul Constanța.
 
Prin Certificatul de Urbanism, eliberat de Primăria Constanța, Amet Techin Ghiursel, reprezentantul Migladia SRL, a primit răspuns negativ. Astfel, prin CU 299 din data de 1 februarie 2023, în legătură cu edificarea unei locuințe colective mici cu regim de înălțime S+P+3E+M – amenajări exterioare și împrejmuire teren, municipalitatea a răspuns că nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate, ca regim de înălțime. Investiția se dorește a fi realizată pe parcela 327/2 lot 2/1, loc. Constanţa. Documentul este valabil 12 luni.
 

Migladia SRL

 
Firma este fondată în anul 2017 și are sediul social în localitatea Mereni, pe strada Libertății, județul Constanța. Activitatea principală a societății este, conform codului CAEN, „Activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)”.
 
Asociați în firmă sunt Amet Techin-Ghiursel și Amet Sever Tekin, cu o cotă de participare de 50%, iar Techin Ghiursel Amet este administrator. Firma a raportat, în anul 2021, conform confidas.ro, 0 salariați, la o cifră de afaceri de 262.370 lei și un profit de 75.167 lei.
 
Amet Techin-Ghiursel a mai fost asociat în firmele Intermarket, Primera Voyage SRL, Fine International Construct SRL, Eco Lact Mereni SRL, Superclean SRL, Trei R Total SRL și Galeria Mall SA, toate fiind radiate. În unele din firme era asociat cu Migladia Marilena Amet. Amet Sever Tekin mai este asociat unic în Tekit Prest SRL.
 

Nucile și mita de la Mircea

 
Numele Migladei Marilena Amet a fost în atenția publică anul trecut în dosarul în care Iulia Cristina Cabrancea, fost inspector școlar în cadrul ISJ Constanța, era acuzată de luare de mtiă. În urma deciziei Tribunalului, Iulia Cristina Cabrancea a fost condamnată la doi ani de închisoare, pentru luare de mită, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere.
 
Totodată, în acest dosar, la data de 27.01.2022, conform unor informații publicate de edupedu.ro, au fost ridicate telefoanele utilizate de catre suspecți întrucat din investigatiile efectuate in cauza a reiesit că martorul denuntator a purtat mai multe convorbiri telefonice si schimburi de mesaje cu acestia, inclusiv prin intermediul aplicatiei Whatsapp. În urma percheziției informatice efectuate asupra telefonului mobil al inculpatei, a fost identificat un schimb de mesaje, transmise prin intermediul aplicației WhatsApp, din care rezulta că suspecta i-ar fi dat, în perioada 27.08.2021 —13.09.2021, inculpatei suma de 5000 de euro, provenită de la cealaltă suspectă pentru transferarea, în mod nelegal, a fiicei acesteia din urma, de la o unitate şcolară la alta.
 
Din continutul convorbirilor prin mesaje a rezultat ca suma a fost inmanata in două tranşe, prima tranşă de o mie euro, şi respectiv a doua tranşă de patru mii de euro (suma de bani despre care inculpata şi suspecta discutaseră inițial in mod deschis, iar apoi conspirat folosind sintagmele „kilograme de nucă, prăjitură, tort, colivă").
 
Cele două suspecte din dosar se cunoșteau între ele, iar una dintre acestea avea o relație de prietenie cu inspectorul acuzat în dosar.

Suspectă 1: ,,Putem să vorbim ceva confidenţial? Am o prietenă bogată, Fii-sa a dat în a 4-a la ###### şi a căzut. VREA LA ######. Dă 5000 de euro. Gândeşte-te. Vezi ce poţi face. E ##### şi e disperată să fie la ######. -######### ##### ########: ,,lasă-mă puţin...şi vorbim.

Inculpată: Aloooo! Copilul de la ######...cum îl cheamă? (răspuns:  ######-#####, de la şcoala ##). Să se pregătească, Urgent. Sper că mai vrea. Am făcut tumbe şi poate îmi iese, dar trebuie să mă mişc iute.

La data de 07 septembrie 2021 suspecta  îi transmite inculpatei:
 ,,Prietena a pregătit ,,prăjitura”, doar să ţi-o livrez., să-mi spui paşii şi când vrei. ######### câte grame să aibă ca să fie Ok?”.

 Inculpata răspunde:
,,Mâine. Vorbim dimineaţă să-ţi dau reţeta. 1 kg de nucă”
 
Răspuns suspectă 1:
 ,,Ne vedem diseară să-ţi dau”. Mi-a lăsat ce trebuie....primul kil”.

La data de 9 septembrie 2021 suspecta  transmite inculpatei:
,,Am ajuns. Vezi că sunt în stânga când ieşi în intersecţie. ######, iau 4 kg nucă luni, sunt la ea, dacă vrei în seara asta îi iau ţi treci să-ţi dau mâine...”

Inculpata răspunde: Ne vedem luni”.
 
Amintim că DNA Constanța a chemat-o pe Amet Migladia în calitate de suspect în dosarul de mai sus, dar în aprilie au renunțat la urmărirea penală. „ Admite cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală, formulată de DNA -Serviciul Teritorial Constanţa. Confirmă ordonanţa de renunţare la urmărire penală nr 24/P/2022 din 22 martie 2022, dată de procurorul-şef DNA-Serviciul Teritorial Constanţa în dosarul de urmărire penală nr 24/P/2022, privind: - săvârşirea de către suspecta STERIUŞ TANŢA (..), a infracţiunii de dare de mită prevăzută la art. 48 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr 78/2000 raportat la art. 290 alin. 1 Cod penal; -săvârşirea de către suspecta AMET MARILENA-MIGLADIA (..), a infracţiunii de complicitate la dare de mită prevăzută la art. 290 alin. 1 Cod penal; Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Se comunică intimatelor şi DNA -Serviciul Teritorial Constanţa. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi 21 04 2022”, a decis instanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Informații incredibile din dosarul inspectorului școlar acuzat de luare de mită. Banii erau numiți codificat „nucă“ sau „prăjitură“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii