Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marco Chim, memoriu la APM Constanța Se reiau lucrările la vestita clădire din zona Pescărie

ro

24 May, 2016 00:00 6753 Marime text


Marco Chim SRL a depus un memoriu la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Constanța în vederea emiterii acordului de mediu asupra unei clădiri pe care societatea o deține la intrarea în stațiunea Mamaia, imobil la care nu se mai lucrează de câteva luni. Mai exact, Marco Chim dorește supraetajarea cu trei etaje a clădirii amenajate în zona Pescărie, bulevardul Mamaia nr. 306A-306B, și schimbarea funcțiunii clădirii, din birouri, în apartamente.
 
De menționat că proiectantul lucrărilor este Planara Building Works SRL și că terenul pe care se realizează construcţia este proprietatea privată a SC Nitalexil SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 607/21.03.2008 şi nr. 885/19.02.2008. Certificatul de Urbanism nr. 2397 a fost emis pe data de 19.08.2013 de Primăria municipiului Constanţa.

Istoria clădirii. Modificări peste modificări în acte, iar construcția, în paragină

Clădirea, începută la data de 24 ianuarie 2014, are în spate o întreagă istorie, deoarece proprietarul Marco Chim SRL a tot modificat proiectul de-a lungul timpului. Potrivit memoriului iniţial de prezentare a proiectului „Construire imobil S+P+5E - spaţiu comercial la parter şi birouri la etaj“, depus la APM Constanţa în luna ianuarie a anului 2014, se propunea construirea unui imobil S+P+5E, cu destinaţia birouri şi spaţiu comercial la parter. 
 
Ulterior, în februarie 2015, proprietarul a venit cu noi intervenții și a solicitat modificarea proiectului pentru intervenții la fațada de nord - etajele 1-4, prin lărgirea acestora cu balcoane și extinderea terasei la etajul cinci, intervenții care au fost aprobate.
 
Următoarea modificare a construcției, pentru care s-a obținut autorizație în luna decembrie a anului 2015, a constat în supraetajarea cu trei etaje și modificarea regimului de înălțime de la P+5E la P+8E, precum și în extinderea suprafeței construite a etajului cinci. Noua solicitare a proprietarilor clădirii vizează reluarea lucrărilor de supraetajare cu trei nivele și transformarea destinației imobilului din spații pentru birouri în apartamente de locuit.
 
În memoriul depus la APM, se arată că Nitalexil, firma care deţine terenul, a dobândit cei 355 mp din alipirea a trei loturi de 57 mp, 78 mp şi 220 mp, conform actului de alipire nr. 1990 din 12 decembrie 2013. În vederea edificării imobilului propus de către investitor, Marco Chim SRL a încheiat o convenţie de asociere în participaţiune cu partenerul Nitalexil.
 
Proiectarea inițială a clădirii prevedea realizarea unui număr de patru spații comerciale la parter și a 80 de spații pentru birouri la etaje, cu dotările aferente. Acum, prin modificările aduse proiectului, parterul va rămâne neschimbat, iar spațiile interioare vor fi transformate din birouri în apartamente.

Despre Marco Chim SRL și Nitalexil SRL

Societatea Marco Chim SRL a fost înfiinţată în anul 1992, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat la 23 mai 2016. Asociat unic şi administrator al societăţii este Marius Stamate, născut în anul 1970, în municipiul Constanţa. Iniţial, societatea avea drept obiect de activitate „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“. Firma funcţionează în baza unui contract de comodat într-un sediu de pe strada Baba Novac nr. 106.

Marius Stamate mai administrează şi societăţile Vincomaris 98 SRL (radiată), Melbo Com SRL, Marcostar Construct Stil SA, Marco Management SRL şi Green Heat SRL (radiată). În calitate de asociat, mai apare şi în Green Heat SRL, Marco Management SRL, Marcostar Construct Stil SA, Melbo Com SRL, Vincomaris 98 SRL (radiată), Micos Intermed SRL (radiată), Pegas Tour SRL (în lichidare) şi Sea & Sun Business SRL.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 25.06.2015, Nitalexil SRL are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan. Înfiinţată în anul 2001, firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii firmei Nitalexil SRL sunt Seaside Estate Company SRL (70%), care deţine 14 părţi sociale, şi Radu Marin (30%), născut în anul 1947, în comuna Patru Fraţi, judeţul Ialomiţa, care deţine şase părţi sociale. Administratorul societăţii este Radu Marin. Nitalexil SRL desfăşoară „activităţi ale agenţiilor turistice“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii