Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:18 25 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiție nouă în Techirghiol. Ce a răspuns APM Constanța solicitanților avizului de mediu

ro

27 Oct, 2018 00:00 581 Marime text
Paul Vasile Alexandu, Luminița Alexandru, Demirel Menamet, Filis Menamet, Gheorghe Miu și Ciprian Smărăndoiu au depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul de prezentare a proiectului „Elaborare PUZ - construire locuințe, în vederea introducerii în intravilan a terenului format din parcela A 106-18, amplasat în Techirghiol“.
 
În urma parcurgerii etapei de încadrare din ședința APM Constanța din data de 25 septembrie, s-a luat decizia supunerii procedurii de adoptare fără aviz de mediu.  Cei interesați pot formula comentarii privind decizia etapei de încadrare la sediul APM Constanța.
 
Din documentația depusă la APM Constanța, aflăm că obiectul PUZ-ului îl constituie parcela cu nr. A106/17 în suprafață de 5000 și A106/18 în suprafață de 5000 mp, parcele vecine, situate în Techirghiol. Terenul este situat in extravilanul orașului Techirghiol, în partea de nord. Obiectul propus prin prezentul PUZ este înscris în direcția de dezvoltare a zonei, impactul acestuia fiind pozitiv prin: relaționarea acestei zone cu localitatea, prin crearea unor bune legături de comunicații prin rezolvarea circulațiilor existente și nou propuse, dimensionarea, funcționalitatea și aspectul arhitectural al clădirilor, integrarea și armonizarea noilor construcții cu cele existente în zonă, circulația juridică a terenurilor, echiparea cu utilități edilitare, elemente de protecția mediului.
 
Pentru completarea reglementărilor tehnice, urbanistice conform Certificatului de urbanism 360 din 9.12.2018, a rezultat necesitatea întocmirii planului urbanistic zonal pentru zona studiată, ținând cont de: necesitatea stabilirii unor reglementari urbanistice în vederea introducerii în intravilan și construirii de locuințe pe loturile parcelate.
 
Terenul în cauza este arabil, extravilan. Investitorii solicită scoaterea din circuitul agricol și includerea acestuia în intravilan și schimbarea regimului în teren de construcții prin prezentul PUZ. Amplasamentul este favorabil, situat în partea de nord a intravilanului Techirghiol, la circa 3.500 m față de centrul orașului; rezolvarea complexă a problemelor funcționale, tehnice și estetice ale zonei, având în vedere situarea terenului în zona de terenuri agricole și mobilarea în perspectiva a acestei zone, odată cu extinderea intravilanului.
 
În urma studierii surselor documentare și a temei de proiectare întocmită de beneficiarul PUZ, Consiliul Local Techirghiol, se trag următoarele concluzii: parcelările propuse vor respecta suprafața aproximativ 250-350 mp, rezervarea a 5-7% din teren pentru spații verzi, adică minimum 30 mp / pe parcela, POT maxim - 35%, regimul de înălțime P-P+2, se vor respecta aliniamentele propuse față de străzi - 5.00 mp, lățimea loturilor existente este mai mare de 12 m, lățimea drumurilor din zona studiata va fi de 12 m.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii