Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:52 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie nouă Hală pentru depozitarea mărfurilor generale paletizate în Portul Constanţa

ro

25 Apr, 2018 00:00 737 Marime text
Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) a solicitat acord de mediu de la APM Constanţa pentru „Construire hală parter pentru depozitare mărfuri generale paletizate, birouri p+1e din containere prefabricate, platforme şi depozitare containere, împrejmuire teren“.
 
Investiţia este realizată de Fast Freight SRL (conform contractului de închiriere nr. CNAPM - 06316-IDP-01/02.11.2017). Terenul de 7.958 mp este amplasat în incinta Portului Constanţa Sud, parcela 5. Scopul investiţiei este construirea unei hale cu regimul de înălţime parter înalt şi funcţiunea de depozitare mărfuri generale paletizate şi a unui corp cu funcţiunea de birouri şi spaţii anexă (grupuri sanitare şi vestiare) şi regimul de înălţime P+1E, realizat din containere prefabricate.
 
De asemenea, se propune amenajarea terenului prin crearea unei platforme betonate pentru depozitare containere şi crearea unei împrejmuiri pe toate laturile. Terenul se află în incinta Portului Constanţa, sector sud, şi aparţine domeniului public al statului, aflat în administrarea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA. Este domeniu portuar închiriat de SC Fast Freight SRL, în baza contractului de închiriere nr. CNAPM-06316-IDP-01/02.11.2017. Contractul constă în asigurarea contra cost a folosinţei domeniului portuar şi a facilităţilor aferente acestuia.
 
Vecinătăţile terenului sunt următoarele: la nord - drum de acces Ro-Ro; la sud-est - cale ferată intrare APM Terminals; la sud - cale ferată intrare incinta 1; căi de acces public. Investitorul va amenaja 14 locuri de parcare în exterior. Construcţia va fi împărţită în două zone cu deschideri diferite de 21, respectiv 13 metri, lungimea totală a acesteia fiind de aproximativ 66 m.
 
Adiacent halei, se propune realizarea a trei copertine pe structură metalică şi cu învelitoare din tablă, ce vor adăposti utilajele folosite pentru descărcarea şi manipularea containerelor şi a paleţilor cu mărfuri generale. Clădirea de birouri va avea regim de înălţime parter şi etaj. Aceasta se va realiza din containere prefabricate. Se vor folosi opt containere, repartizate câte patru pe fiecare nivel. Platforma betonată cu suprafaţă totală de 6.039 mp va fi împărţită în zona de depozitare containere şi zona de operare a utilajului Combi-SC, care asigură descărcarea containerelor de pe liniile CF. Rampa de spălare containere, amplasată în partea de nord-vest a terenului, adiacent limitei acestuia, cu dimensiunile de 15/10 m, va fi prevăzută cu punct de alimentare cu apă şi rigole de preluare a apei şi deversare a acesteia în reţeaua de canalizare ape menajere din zonă. Lungimea totală a împrejmuirii va fi de 571,75 ml.
 

Fast Freight SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2009, firma are sediul social în Constanţa. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Societatea este controlată de Sorin Nedu, cu 23% din capitalul social, şi Adriana Nedu, cu 77% din capitalul social. Iulian-Ilie Nedu este administratorul firmei, care se ocupă de alte activităţi anexe transporturilor.
 
În anul fiscal 2015, firma cu 21 de angajaţi a declarat o cifră de 28.346.613 lei şi un profit de 911.300 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 23 de salariaţi, 35.440.168 de lei şi un profit de 2.316.197 de lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii