Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forfotă pe șantierul fostei șefe de la Trezoreria Constanța, Pena Antoniewicz, din zona peninsulară. Ce i-a deranjat pe locuitori (galerie foto)

ro

16 Mar, 2023 00:00 6929 Marime text
  • Este vorba de proiectul „Consolidare, modernizare, supraetajare imobil existent S+P la imobil S+P+2E+M cu funcțiunea de structură turistică, organizare de șantier”

Locuitorii din zona peninsulară au fost îngrijorați când au observant că este forfotă la șantierul viitorului imobil ce va fi edificat pe strada Traian nr. 4.

„Foarte ingenioși cei ce lucrează la noua construcție pe Traian, lipită de clădirea Manara. Au acoperit toată groapa uriașă cu un plastic prin care nu se poate vedea nimic și scot încontinuu cu găleți direct într-un container. Nu am mai văzut așa ceva niciodată, nicăieri în lume. Oare ascunde ceva ?”, se întreabă locuitorii în lipsa unui panou cu afișarea investiției.

Cert este că nu se lucrează acum pentru edificarea viitorului imobil de două etaje ce se are în plan. Conform reprezentanțiilor Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța, contactați de către cotidianul ZIUA de Constanța, a fost făcută cerere pentru asistență la supravegherea arheologică, iar înainte de demararea lucrărilor acolo urma să fie strânsă mizeria de pe teren, inclusiv gunoaiele.

Amintim că în urmă cu un an, în februarie 2022, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a dat răspuns pozitiv cu privire la acordul de mediu pentru proiectul inițiat de Cristian Ioan și Pena Antoniewicz, în Centrul Vechi din Constanța.
 


Este vorba de proiectul „Consolidare, modernizare, supraetajare imobil existent S+P la imobil S+P+2E+M cu funcțiunea de structură turistică, organizare de șantier”, propus a fi amplasat în Constanța, str. Traian nr. 4,  județul Constanța. Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului.
 
Antoniewicz Pena (n.r. Coman) este fosta șefă a Trezoreriei Constanța. Menționăm că în 2017, Consiliul Local Constanța a decis prin Hotârârea nr. 202, majorarea cu 500% a impozitului pe această clădire ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită, pentru imobilul din str. Traian nr. 4, care aparține lui Ioan Cristian Antoniewicz și Pena Antoniewicz.
 


Potrivit Confidas.ro, soții Antoniewicz sunt asociați la firma Rabbit Prod SRL, firmă care a câştigat mai multe contracte, cum ar fi construirea unei scene în aer liber şi construirea unui parc în Chirnogeni, înfiinţarea unui parc terapeutic în zona Sanatoriului Techirghiol, împădurirea unui teren degradat tot la Techirghiol, furnizarea de arbori din specii foioase şi de răsaduri de flori pentru Primăria Constanţa (în 2008) şi material dendrologic pentru oraşul Cernavodă în 2007. În anul 2020, firma a raportat 8 salariați, la o cifră de afaceri de 2.313.098 lei, cu un profit de 724.799 lei. În anul 2021, firma a raportat 9 salariați, la o cifră de afaceri de peste 2,1 milioane lei și un profit de 661.443 lei. Compania Rabbit Prod S.R.L. a încheiat 122 contracte de achiziții publice in valoare totală de 3.532.197,64 lei.
 
Ioan Cristian Antoniewicz a mai fost asociat în firma Go 4 Agri SRL, firmă înființată în 2006, cu sediul în Constanța, pe bd. Tomis, care, în prezent, este radiată. Ioan Cristian Antoniewicz este asociat cu 25% alături de Meijer Johannes Theodorus Gerardus Maria, cetățean olandez, cu 25%, Saam Frank Alexander, cetățean german, cu 25% și Theodorus Johannes Maria De Beijer, cetățean olandez, cu 25%. Administrator este Ioan Cristian Antoniewicz, Meijer Johannes Theodorus Gerardus Maria, Saam Frank Alexander și Theodorus Johannes Maria De Beijer.
 

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Undă verde de la Mediu pentru fosta șefă de la Trezoreria Constanța, Pena Antoniewicz! Ce construiește în Piața Ovidiu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii