Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După incendiul de acum cinci ani Elena Iuruc vrea să extindă vila turistică de lângă Liceul Energetic

ro

26 Mar, 2016 00:00 4472 Marime text
După ce în urmă cu mai bine de cinci ani, imobilul a fost afectat de un puternic incendiu, Elena Iuruc (născută în 1964) vrea să dea un suflu nou clădirii pe care o deţine în Constanţa, pe strada Locotenent Gheorghe Economu nr. 30, în vecinătatea Liceului Energetic.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa trebuie să îşi dea acordul pentru ca proprietarii să poată supraetaja clădirile în limita a 20% din suprafaţa desfăşurată. Pe terenul situat în municipiul Constanţa, există un imobil D+P+4E,D+P+3E cu funcţiunea de spaţiu comercial, birou şi alimentaţie publică la demisol şi parter, spaţii de cazare la etaj, având suprafaţa construită de 252 mp şi desfăşurată de 1.064 mp.

Propunerea investitorului este de a modifica etajul 1 prin închiderea teraselor existente - terasa faţă - 33,72 mp şi terasa spate - 59,32 mp. Astfel, se propune creşterea Coeficientului de Utilizare a Terenului cu 20%, de la 3,5 la 4,2, păstrându-se Procentul de Ocupare a terenului la 83%. Numărul necesar de locuri de parcare calculate este de 17 şi se asigură în parcarea amenajată conform Autorizaţiei de Construire, pe bulevardul Mamaia, în faţa Liceului Energetic. Suprafaţa minimă pentru construcţii de turism este de 50% din suprafaţa terenului, conform HCJC nr. 152 din 22.05.2013. Se vor asigura şi 152 mp spaţiu verde, după cum urmează: 15 mp spaţiu verde (gazon şi tuia); 30 mp pergola vegetaţie; 42 mp pereţi verticali - iederă şi 65 mp spaţiu verde pe terase.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, la această adresă au sediul social sau puncte de lucru nu mai puţin de şase firme: Kosteko Perfect SRL (înfiinţată în 2015, de Vasile Marian Adrian), Media ABC Promo SRL (radiată), Revers SRL (înfiinţată de Adrian Şerban Comănescu), Two GSM Communication SRL (radiată), YYG International 19 SRL (înfiinţată în 2014 de Iuruc Elena şi Iuruc Ion Gabriel) şi YYG International Resort SRL (înfiinţată de Iuruc Ion Gabriel).

Aşa cum menţionam şi mai sus, în septembrie2010, pompierii erau alertaţi de un incendiu produs la o vilă lângă Liceul Energetic. Pompierii de la ISU Dobrogea care au intervenit cu şase autospeciale, un echipaj SMURD şi au beneficiat de ajutorul colegilor de la o firmă privată, care le-au împrumutat două maşini de intervenţie cu scară rabatabilă.
Focul, care a mistuit complet mansarda imobilului de trei etaje, ar fi pornit de la unul dintre muncitori, care ar fi folosit necorespunzător o flacără deschisă de la o butelie pentru a topi cauciuc pe mansarda pe care o construiau. Chiar dacă iniţial se spunea că la mansardă, dar şi la subsol ar fi explodat mai multe butelii, ISU Dobrogea a infirmat acest lucru.

Pagubele produse atunci au fost unele însemnate: instalaţia electrică şi sanitară, dar şi cea de ventilaţie de la etajul trei, precum şi cea pentru mansardă, depozitată tot la acest etaj, au fost mistuite de flăcări, împreună cu toate materialele de construcţie aflate la acelaşi etaj. Şi subsolul a fost afectat total, iar tot ceea ce era depozitat acolo a fost, de asemenea, ars: sistemele de ventilaţie electrice, dar şi bunurile personale. Incendiul a fost stins după aproape trei ore, timp în care pompierii s-au luptat cu flăcările. Facem menţiunea că la subsolul acestei clădiri funcţionează, de câţiva ani, restaurantul Adry’s.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii