Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii pot depune observaţii la PUZ-ul firmelor Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA pentru proiectul Sammarina Center de pe Şoseaua Mangaliei (document)

ro

19 May, 2020 00:00 2676 Marime text
  • Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA au depus la Primăria Constanşa documentaţia privid elaborarea planului urbanist zonal pentru proiectul imobiliar integrat Sammarina Center
  • Imobilul care a generat PUZ-ul este situat pe Şoseaua Mangaliei, nr. 74.
  • Sammarina Imobiliare SA este controlată de Sammarina SA, Samara Lidiea, Samara Stere şi Listă cu 719 acţionari.
  • Carmeco SA este controlată de Metachim SA, PAS Asociația Salariaților Carmeco și Listă Acționari Persoane Fizice.
Primăria Constanţa a publicat anunţul de intenţie al societăţilor Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA pentru „Elaborare plan urbanistic zonal pentru proiectul imobiliar integrat Sammarina Center“ conform avizului de oportunitate nr. 12451/ 21.01.2019. Imobilul care a generat Planul Urbanistic Zonal este situat pe Şoseaua Mangaliei, nr. 74.


„Obiectivul planului urbanistic zonal constă în adaptarea reglementărilor urbanistice la situaţia reală a parcelarului existent“, se spune în argumentarea PUZ-ului. Publicul este invitat să transmită observaţii şi propuneri privind intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 15.05.2020 – 20.05.2020. Serviciul strategii şi planificare urbană va colecta şi va transmite elaboratorului /iniţiatorului eventualele opinii / observaţii formulate. La rândul său, initiatorul / elaboratorul va argumenta (ne)preluarea opiniilor şi a observaţiilor formulate.


Obiectivul principal al proiectului propus se referă la dezvoltarea unui proiect cu caracter integrat în intravilanul Municipiului Constanța, în zona UTR9, între Cartierul Abator și Cartierul km 4, terenul reprezentând o suprafață totală de 68.036 mp. Amplasamentul ce a generat PUZ este situat pe Șoseaua Mangaliei nr. 74 din Constanța. Zona beneficiază de acces facil din arterele importante de circulație din zona: Șoseaua Mangaliei la Est și strada Caraiman la Nord. Conform P.U.G. Constanța, zona studiată se află în zona de reglementare ZRCB3 – poli terțiari principali. Documentația de urbanism se va corela cu prevederea planurilor urbanistice anterior aprobate, în concordanță cu funcțiunile existente, cu vecinătățile imediate și cu solicitările populației. Conținutul documentației de urbanism va trata următoarele categorii de probleme: asigurarea unei dezvoltări spațiale echilibrate din punct de vedere funcțional, în concordanță cu valorile și aspirațiile locuitorilor; diversificarea funcțiunilor admise, prin extinderea acestora cu alte funcțiuni compatibile cu funcțiunea dominantă, locuirea și serviciile, și anume: servicii de interes local, comerț, alimentație publică, servicii, birouri; stabilirea valorilor maxime ale indicatorilor urbanistici P.O.T. și C.U.T. și a suprafeței maxim edificabile pentru amplasamentul studiat; reglementarea regimului de înălțime, prin corelare cu cerințele funcționale și vecinătățile, organizarea urbanistic-arhitecturală în funcție de caracteristicile zonei urbane, zone protejate și servituți, permisiuni, restricții – reglementări specific detaliate, incluse în regulamentul local de urbanism aferent PUZ. Bilanțul teritorial existent: zona construcții dezafectate - 15.859 mp, zona construcții ce se păstrează - 8.226 mp, zona spații verzi - 8.412 mp, zona căi comunicație (drumurilor existente/ platforme beton sau asfaltate/alei) - 35.524,5 mp, suprafața teren totală - 68.036 mp. Documentația se va elabora cu respectarea prevederilor Legii 350/2001 a amenajării teritoriului și urbanismului. Documentația de urbanism avizată și aprobată de către Consiliul local Constanța, conform prevederilor legale în vigoare, va deveni instrumentul de reglementare urbanistică al Primăriei Constanța în activitatea de gestionare a spațiului construit din zona studiată. Având în vedere complexitatea lucrărilor, proiectul se va realiza în mai multe etape: pentru început vor fi demolate o parte din clădirile anexe existente; în fazele următoare se vor începe lucrările de construcție pentru schimbarea destinației unor clădiri existente în galerii comerciale, ansamblurile de locuințe, clădirile cu funcțiuni conexe (club, wellness) și clădirea de birouri.
 

Sammarina Imobiliare SA, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 1991, Sammarina Imobiliare SA are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 1.158.310 lei, integral vărsat, este compus din 463.324 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 2,5 lei. Sammarina Imobiliare SA este controlată de Sammarina SA, cu 18,114% din capitalul social, Samara Lidiea, cu 34,986% din capitalul social, Samara Stere, cu 43,473% din capitalul social, Listă cu 719 acţionari, cu 3,427% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate sunt: Samara Stere - membru CA, Samara Alexandru - membru CA, Samara Lidiea - membru CA. Cenzorii firmei sunt: Giumba Dumitru, Fotu Aurel, Chirvasitu Cristina, Grasu Stelian. În anul fiscal 2016, societatea cu 7 salariaţi a raportat un profit de 2.653.928 de lei şi o cifră de afaceri de 7.602.475 de lei. În anul fiscal 2017, firma cu 6 salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 7.747.881 de lei şi un profit de 5.381.610 lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 6 salariaţi, un profit de 5.813.012 lei şi o cifră de 7.804.057 de lei.
 

Carmeco SA în datele Registrului Comerțului

Potrivit Registrului Comerțului, Carmeco SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 7.169.299,3 lei, integral vărsat, este compus din 71.692.993 de acțiuni, valoarea unei acțiuni fiind 0,1 lei. Carmeco SA este controlată de Metachim SA, cu 85,8262% din capitalul social, PAS Asociația Salariaților Carmeco, cu 8,0578% din capitalul social, și Listă Acționari Persoane Fizice, cu 6,116% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Samara Stere – membru CA, Pavel Georgeta – membru CA, Grasu Stelian – membru CA, Bacale Gheorghe – membru CA, Bacale Gheorghe - director general. Cenzorii Carmeco SA sunt Pescu Business Consulting SRL, reprezentat prin Pescu Mihai; și Auditlam SRL, reprezentat prin Lambru Gheorghe. Carmeco SA se ocupă de prelucrarea și conservarea cărnii. În anul fiscal 2015, societatea Carmeco SA a avut doi salariați, o cifră de afaceri de 373.442 de lei și 34.762 de lei. Situația financiară pe anul 2016 este următoarea: doi salariați, o cifră de afaceri de 459.977 de lei și un profit de 41.896 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, Carmeco SA a avut 2 salariați, a declarat un profit de 4.590 lei, dar și o cifră de afaceri de 546.921 lei. Situația financiară pe anul 2018 arată astfel: un profit de 97.780 lei, un număr de 2 salariați și o cifră de afaceri de 581.226 lei.
 

Metachim SA, în datele Registrului Comerțului

Înființată în anul 1991, Metachim SA are sediul în municipiul Constanța. Capitalul social subscris este de 1.158.310 lei, integral vărsat, format din 463.324 de acțiuni nominative. Valoarea unei acțiuni este de 2,5 lei. Metachim SA este controlată de Sammarina SA, cu 18,114% din capitalul social, Lidiea Samara, cu 34,986% din capitalul social, Stere Samara, cu 43,73% din capitalul social, și Listă Acționari, cu 3,427% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Lidiea Samara - membru în CA, Alexandru Samara - membru în CA și Stere Samara - membru în CA. Metachim SA se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.


În secţiunea Documente puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Costanţa de Carmeco SA şi Sammarina Imobiliare SA.


Citește și:


Proiectul imobiliar prinde contur Terenuri situate pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, alipite de Sammarina Imobiliare

Proiectul Sammarina View Development, realizat de Carmeco SA pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator, în atenția APM Constanța

Primăria Constanța a emis un nou certificat de urbanism pentru proiectul imobiliar Sammarina View Development

Proiectul imobiliar Sammarina View Development, de pe locul fostei fabrici de conserve de la Abator Constanța, în atenția APM Constanța (document)

Blocuri cu 20 și 15 etaje, restaurant și piscină. Proiectul imobiliar Sammarina View Development, inițiat de Carmeco. Ce noutăți sunt (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii