Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:10 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește A fost eliberat acordul de mediu pentru blocul de 11 etaje de pe strada Unirii, din Constanța

ro

25 Mar, 2021 00:00 1993 Marime text
  • APM Constanța a emis acordul de mediu pentru ridicarea unui imobil pe strada Unirii din Constanța
  • Dezbaterea publică a avut loc în februarie
  • Investiția imobiliară dezbătută aparține societății Moteco SRL
  • Ea dorește ridicarea unui bloc de 11 etaje
Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a Acordului de Mediu pentru proiectul imobiliar al societății Moteco SRL.
 
Este vorba de proiectul „Construire imobil 2S+P+11E cu destinația de locuințe colective cu spațiu comercial, centru spa și piscină, organizare de șantier și împrejmuire teren”, amplasat în  municipiul Constanța,  str. Unirii, nr. 67, județul Constanta. Moteco SRL este titularul.
 
Proiectul Acordului de Mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, județul Constanța, în zilele de luni - vineri, între orele 9 - 16 cât şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 
Observaţiile/contestaţiile publicului se primesc la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, județul Constanța, în termen de 10 zile de la data afişării anunţului.
 

Dezbatere

 
Amintim că Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a informat publicul despre data la care a avut loc dezbaterea publică privind investiția imobiliară a societății Moteco SRL. A fost stabilită data de 4 februarie 2021, pentru dezbaterea publică privind investiția „Construire imobil 2S+P+11E cu destinația de locuințe colective cu spațiu comercial, centru SPA și piscină”.
 

Despre investiția imobiliară

 
Proiectul este propus a fi amplasat in Municipiul Constanta, str. Strada Unirii, nr. 67, județul Constanța. Perioada de implementare este de 36 de luni, fiind vorba de o investiție în valoare de 10.954.081 euro.
 
Terenul are suprafața de 8.849 mp conform acte și 8.857 mp conform măsurători.
 

Istoric teren

 
Reamintim că Moteco SRL a solicitat, în luna aprilie 2018, acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, necesar proiectului „Plan Urbanistic Zonal realizare ansamblu de locuinţe colective şi dotări“ - strada Unirii nr. 67. PUZ-ul propune modificarea prevederilor PUG-ului Municipiului Constanţa privind terenul studiat. Întocmirea PUZ-ului este necesară pentru schimbarea funcţiunii şi a regulilor de ocupare a terenului prevăzute prin PUG. Terenul studiat în vederea întocmirii „PUZ - realizare ansamblu de locuinţe colective şi dotări“ se află în intravilanul municipiului Constanţa, în partea de nord-est a acestuia, cu acces din strada Unirii, şi are o suprafaţă de 8.857 mp.
 
Conform certificatului de urbanism nr. 900/11.04.2017, terenul este amplasat pe două Unităţi Teritoriale de Referinţă (UTR). Terenul studiat se află într-o zonă favorabilă dezvoltării din punct de vedere urbanistic ca locuire colectivă, cu funcţiuni complementare locuirii, în special la parterul clădirilor orientate spre stradă. Din punctul de vedere al alinierii, construcţiile propuse vor respecta prevederile Regulamentului Local de Urbanism, ale Codului Civil şi morfologia urbanistică a zonei.
 
„Dată fiind destinaţia actuală a terenului, orientarea faţă de punctele cardinale şi densitatea construcţiilor din zonă, se propune definirea unei zone cu reglementări urbanistice pentru realizarea de construcţii de locuinţe colective şi funcţiuni complementare locuirii. De asemenea, sunt doriţi următorii indici de ocupare şi utilizare a terenului: regim de înălţime - 2S+P+etaj tehnic+10E+2R, cu o înălţime maximă admisă de 50 m. Procentul maxim de ocupare (POT) propus este de 50%. Coeficientul maxim de utilizare a terenului (CUT) este maximum 3,6. Zona verde amenajată la sol - minimum 15% şi pe terase sau faţade - minimum 15%, rezultând o suprafaţă plantată de minimum 30% din suprafaţa terenului ce a generat PUZ-ul. Înălţimea maximă la frontul stradal va fi de 150 m, iar înălţimea totală a corpurilor de clădire situate în interiorul parcelei va fi de maximum 50 de metri faţă de nivelul trotuarului adiacent parcelei”, se preciza în 2018.
 

Moteco SRL

 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Moteco SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 4.000.000 de lei, integral vărsat, este compus din 400.000 de părţi sociale. Moteco SRL este controlată de Universitatea „Spiru Haret“, cu 24% din capitalul social, şi Leonard Georgescu, cu 76% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, este Leonard Georgescu.
 
Citește și:

Dezbatere publică pentru ridicarea unui imobil de 11 etaje pe strada Unirii din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii