Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 400 de locuri de parcare Un nou pas în realizarea parcării multietajate din staţiunea Mamaia, zona Cazino

ro

13 Aug, 2015 00:00 3014 Marime text
După ce, săptămâna trecută, Municipiul Constanţa a obţinut Autorizaţia de Construire nr. 1359 cu obiectul „Branşamente de alimentare cu energie electrică a parcării multietajate P+7E+T din zona Cazino - Albatros“, iată că un nou pas a fost făcut pentru finalizarea proiectului început în primăvara anului 2014.
 
Pe data de 12 august, autoritatea publică locală a emis Autorizaţia de Construire nr. 1372 cu obiectul „Branşament alimentare cu apă, racord canalizare menajeră şi canalizare pluvială (cu sistem de rigole cu substrat filtrat), pentru obiectivul construire parcare multietajată P+7E+T“. Actul este valabil 12 luni. Reamintim că valoarea totală estimată a întregii investiţii de amenajare a parcării este de 20.228.169,72 de lei - 4.789.092,69 de euro cu TVA.

Cum va arăta viitoarea parcare

Prin proiectul „Construire parcare multietajată P+7E+T, în staţiunea Mamaia, zona Cazino - Albatros“, ar trebui ca turiştii care ajung pe litoral să aibă locuri de parcare la discreţie. Parcarea va avea o formă dreptunghiulară, cu două laturi de aproximativ 43,60 m şi una de 31,5 m, forma rezultând din conformaţia terenului pe care este amplasată, cu următorii indicatori tehnici: 390 de locuri de parcare, regim de înălţime P+7 E+T, suprafaţă construită de 1.239,04 mp, suprafaţă desfăşurată de 14.197,73 mp. Obiectivul va fi dotat cu instalaţii electrice, apă şi canalizare pentru scurgerea apelor menajere şi pluviale. Accesul maşinilor în clădire se va realiza dinspre bulevardul Mamaia de pe o alee propusă, iar accesul pietonal în parcare se va realiza pe toate laturile construcţiei, dinspre bulevardul Mamaia, dinspre drumul local (drum de aprovizionare), precum şi dinspre Grădina de vară Albatros. Limita de înălţime a autoturismelor care vor avea acces în parcare va fi de maximum doi metri. Intrarea autoturismelor se va face trecând de o barieră acţionată pe bază de senzori de prezenţă. Locurile libere şi dispunerea lor pe nivele vor fi afişate pe o tabelă electronică poziţionată deasupra intrării. Circulaţia autoturismelor pe verticală se va face prin intermediul unei rampe drepte cu sens dublu, iar a persoanelor, atât pe scări de acces, cât şi cu două lifturi.

Citeşte şi

Traficul estival, coşmarul şoferilor: „Update“ pentru parcarea multietajată din staţiunea Mamaia, zona Cazino

Licitaţie pentru execuţia lucrărilor: Detalii despre cum va arăta parcarea multietajată din Mamaia

Va avea 7 etaje şi 390 de locuri: Municipalitatea a scos la licitaţie lucrările pentru parcarea multietajată din Mamaia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii