Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ansamblu rezidenţial la Corbu. Pe ce suprafaţă se va construi şi ce se are în vedere (documente)

ro

13 Mar, 2018 00:00 6966 Marime text
Primăria Corbu intenţionează să introducă din extravilan în intravilan mai multe parcele de teren, în scopul construirii unui ansamblu rezidenţial, compus din case de vacanţă. Motiv pentru care autoritatea publică locala Corbu a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa două proiecte, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Primul memoriu depus la Agenţia de Mediu are ca scop obţinerea unui „Plan Urbanistic Zonal - introducerea în intravilan a terenului sola 1111, parcela A571/5“, al cărui beneficiar este Consiliul Local Corbu, prin investitori particulari, mandatar Laurenţiu Cristian Pîrlea. Obiectul documentaţiei îl constituie studierea unui teren în suprafaţă de circa 3,8 hectare şi cuprinde terenul în suprafaţă de 20.000 mp (parcela A 571/5) şi zona imediat limitrofă şi determinarea condiţiilor în care acest teren poate fi introdus în intravilan ca trup izolat cu destinaţia de ansamblu rezidenţial. Prevederile documentaţiei vor fi cuprinse în PUG-ul localităţii.
 
Terenul este deţinut de Laurenţiu Popescu, Carmen Popescu şi Cristina Andreea Ionescu. Zona studiată se află acum în extravilanul comunei Corbu, iar terenul este arabil. Suprafaţa de teren este situată în estul comunei Corbu şi are următoarele vecinătăţi: la nord - drum de exploatare DC 570, la est - A 5741/4, proprietate particulară Dumitru Pase, la sud - drum comunal DC 547 şi la vest - A 571/6 proprietate particulară Dumitru Orăşanu.
 
Funcţiunea propusă este cea de ansamblu rezidenţial - locuinţe permanente sau case de vacanţă şi dotări conexe. Potrivit documentaţiei depuse la APM Constanţa, pe terenul ce face obiectul acestei documentaţii urmează a fi dezvoltat unitar un ansamblu de locuinţe (case de vacanţă şi dotări adiacente, fără a fi parcelat. Suprafaţa destinată acestui ansamblu este de 19.540 mp. Pe aceste loturi urmează a se construi locuinţe (case de vacanţă) şi dotări complementare turistice (pensiuni, cluburi, magazine). Construcţiile vor avea regim de înălţime ce pot varia de la parter la P+2 etaje, parcarea maşinilor se va face în interiorul lotului, fiecare lot va avea 300 mp, iar spaţiile verzi vor ocupa minimum 20% din suprafaţa de teren a lotului.
 

Mai multe case de vacanţă

 
Cel de-al doilea memoriu depus la APM Constanţa urmăreşte „Introducerea în intravilan a terenului sola 46, parcela A 215/15, lot 1“, al cărui beneficiar este Consiliul Local Corbu, prin investitori particulari Emilian şi Eugenia Popescu, mandatar Laurenţiu Cristian Pîrlea. Obiectul acestei documentaţii îl constituie studierea unui teren în suprafaţă de 0,80 hectare şi cuprinde terenul în suprafaţă de 3.645 mp (parcela A 215/15 lot 1) şi zona imediat limitrofă şi determinarea condiţiilor în care aceste teren poate fi introdus în intravilan ca trup izolat cu destinaţia de ansamblu rezidenţial. Prevederile acestei documentaţii vor fi reluate şi cuprinse în PUG-ul localităţii.
 
Terenul este proprietatea familiei Emilian Popescu şi Eugenia Popescu. Situat în vestul localităţii Vadu (comuna Corbu), terenul are următoarele vecinătăţi: la nord - proprietate particulară A 215/14, la est - drum de exploatare A 215/14, la est - drum de exploatare DE 220, iar la vest - proprietate particulară A 215/15, lot 2.
 
Pe terenul ce face obiectul acestei documentaţii urmează a fi dezvoltat unitar un ansamblu de locuinţe (case de vacanţă) şi dotări adiacente, fără a fi parcelat. Suprafaţa destinată acestui ansamblu este de 3.524,56 mp. Pe aceste loturi urmează a se construi locuinţe (case de vacanţă) şi dotări turistice (pensiuni, cluburi, magazine). Construcţiile vor avea regim de înălţime ce pot varia de la subsol+parter+3 etaje, parcarea maşinilor se va face în interiorul lotului, fiecare lot va avea 300 mp, iar spaţiile verzi vor ocupa minimum 25% din suprafaţa de teren a lotului.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta cele două proiecte depuse de Primăria Corbu la APM Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii