Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A solicitat acord de mediu de la APM Constanța Transevren SRL continuă demersurile pentru două turnuri de 15 etaje în locul fostului restaurant Parc din Mamaia

ro

02 Jun, 2024 17:00 867 Marime text
  • Proiectul „Desființare parțială construcții existente și construire complex turistic și de locuințe și functiuni conexe, împrejmuiri și organizare de șantier” a fost depus de Transevren SRL a solicitat de la APM Constanța.
  • Investiția va fi amplasată în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, lot 1+lot 2 – restaurant Parc (nr. cad. 258136).

Transevren SRL a solicitat de la APM Constanța acord de mediu pentu o investiție imobiliară în stațiunea Mamaia, pe locul restaurantului Parc.
Unlterior, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunţat publicul interesat asupra deciziei de emitere a Acordului de Mediu pentru proiectul: „Desființare parțială construcții existente și construire complex turistic și de locuințe și functiuni conexe, împrejmuiri și organizare de șantier” , amplasat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, lot 1+lot 2 – restaurant Parc (nr. cad. 258136).

Proiectul acordului de mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23, județul Constanța, în zilele de luni - vineri, între orele 9.00 - 14.00.

Observaţiile și contestaţiile publicului se primesc la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța din municipiul Constanța, strada Unirii nr. 23.


Pe terenul studiat se află restaurantele Mandala și Parc Mamaia Nord

 
Terenul pe care este propusă investiția este situat în sudul stațiunii Mamaia, pe amplasamentul fostului Restaurant Parc din cadrul complexului hotelier cu același nume. În prezent, pe terenul studiat se află Restaurantele Mandala și Parc Mamaia Nord, rezultate prin divizarea, recompartimentarea și reamenajarea fostului Resturant Parc.

În prezent pe teren se află 10 corpuri de clădire cu următoarele caracteristici:

- corp C1 – 436 mp – restaurant parter și parțial demisol;
- corp C2 – 712 mp – restaurant parter și parțial demisol;
- corp C3 – 44 mp – post trafo parter, fără acte;
- corp C4 – 101 mp – terasă acoperită;
- corp C5 – 414 mp – terasă descoperită;
- corp C6 – 1412 mp – restaurant parter și parțial demisol;
- corp C7 – 43 mp – anexă parter;
- corp C8 – 7 mp – post TRAFO;
- corp C9 – 95 mp – terasă acoperită;
- corp C10 – 280 mp – terasă descoperită.

Funcțiunile principale vor fi cele de hotel și locuire, care se vor desfășura în două turnuri cu câte 15 etaje peste parter. Capacitatea turistică va fi de circa 280 de persoane în 140 de unități de cazare. Apartamentele vor fi în număr de maxim 56, de câte 2 camere.

Acestea vor fi deservite de funcțiuni secundare: alimentație publică, parcaje, loisir, agrement, comerț. Funcțiunile secundare se vor desfășura la nivelul demisolului, parterului și etajului 1 (mezanin) și se vor deschide parțial și către alți utilizatori, din afara complexului. Terasele se vor funcționaliza cu spații verzi, funcțiuni de loisir și zone tehnice. Capacitatea restaurantului va fi de cca. 200 de locuri.


Distribuția funcțiunilor pe etaje este următoarea:

- demisol: garaj pentru cca. 45 auto, spații tehnice, vestiare, depozitări, bucătării, cameră deșeuri, cameră ambalaje;
- parter: recepție hotel cu spații anexe, foyer restaurant, restaurant, terasă, oficiu ospătari, bucătărie, bistro, spații tehnice, grupuri sanitare, depozitări;
- etaj 1 (mezanin): birouri, săli de conferințe, foyer, spa, salon de mic dejun, terasă, piscină, oficiu, depozitări, grupuri sanitare, spații tehnice;
- etaje 2-15, în corpul cu apartamente de vacanță: câte 4 apartamente de 2 camere, pe fiecare nivel;
- etaje 2-15, în corpul hotel: câte 10 unități de cazare, de câte 2 persoane, pe fiecare nivel

 Se estimează o valoare a investiției în construcții-montaj de cca. 30.000.000 lei.

 Clădirea propusă va avea o planimetrie neregulată, fiind compusă din patru corpuri, astfel:
- un corp D+P+15, cu destinația principală de apartamente de vacanță, având dimensiunile în plan de cca. 24 m x 24 m;
- un corp D+P+15, cu destinația principală de cazare hotel, având dimensiunile în plan de cca. 24 m x 24 m;
- un corp D+P+1 cu destinație specifică unităților turistice (recepție, bar, restaurant cu anexe, spa, piscină, săli de conferințe, garaj auto etc.), cu formă neregulată, cu dimensiuni maxime în plan de cca. 44 m x 55 m;
- un corp Parter cu destinație de anexe gospodărești și spații tehnice, cu forma aproximativ dreptunghiulară, de cca. 6 m x 28 m, existent menținut parțial, alipit construcției vecine de la sud-est (Hotel Parc).
 

Despre Transevren SRL

 
Înființată în anul, 1993 firma are sediul pe strada Caraiman, Nr. 4, Constanța și se ocupă de transporturi terestre de călători. Omer Semira este asociat unic și administrator.
 
Firma a obținut, prin negociere directă, 129 de contracte de la autorități pulice locale. Printre acestea se numără:  Comuna Cumpăna,  Uniunea Democrată Tătară, Școala Gimnazială „Grigore Moisil“ Navodari și altele.    

În anul 2022, firma cu 119 salariați a declarat o cifră de afaceri de 36.413.715 lei și un profit de 9.963.820 lei.

Potrivit termene.ro, Omer Semira mai este asociat și administrator în:  Consens Company SRL, Falcon Travel SRL, Transevren & Sherif SRL, Transevren Sud Est SRL, Transevren & Gegi SRL, Romital Hotel Investment SRL.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru documentarea acestui articol au fost folosite și informații de pe tremene.ro.
 
Citește și:


Imobiliare Constanța: Transevren SRL vrea să desființeze parțial construcțiile existente la Restaurant Parc. Va construi un complex turistic în Mamaia

Transevren SRL, demersuri pentru ridicarea unui bloc de locuințe pe strada Spiru Haret din municipiul Constanţa

Răspuns de la APM Constanța: Două turnuri de 15 etaje în locul restaurantului Parc din Mamaia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii