Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:15 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest Constanța-ziua a patra. Debut cu scandal. Imagini cu protestatarul pus la pământ și încătușat

ro

01 Apr, 2021 05:00 2784 Marime text
  • Aseară, când pe platoul din fața Prefecturii Constanța nu se adunaseră decât câțiva tineri care vroiau să participe la mitingul de protest, a izbucnit, brusc, un scandal.  
Nu se știe exact cum și cine l-a provocat, doar că s-a vazut cum jandarmii l-au pus jos pe unul din tineri, l-au încătușat, și l-au dus în clădirea Prefecturii pentru identificare.
 
În tot acest timp câțiva dintre colegii săi, participanți la mitingul de protest împotriva măsurilor impuse de Guvern pentru limitarea răspândirii covidului, căutau să explice, foarte vocali, jandarmilor și celor prezenți că totul este un abuz și că asupra celui pus la pământ sunt exercitate presiuni fizice și psihice.
 
Jandarmeria nu s-a lăsat mai prejos și, prin vocea purtătorului de cuvânt al IJJ a explicat cum au stat lucrurile:   
 
 
„În legătură cu evenimentul petrecut astăzi înainte de începerea manifestaţiei de protest din municipiul Constanţa, pentru corecta informare a opiniei publice, vă comunicăm următoarele:
 
Jandarmeria Română asigură, fără discriminare, condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare şi protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic.
În scop preventiv, pe traseul de afluire dinspre strada Traian, unul dintre elementele de dispozitiv a încercat să comunice cu persoanele care veneau spre locul protestului, trasnsmiţându-le câteva recomandări pentru participarea la proteste.
Una dintre persoane a ignorat jandarmul. La solicitarea de a-şi declina identitatea, alte persoane au încercat să acorde sprijin persoanei legitimate.
Persoana respectivă a fost extrasă din zonă în vederea stabilirii identităţii.
Noi am transmis permanent apeluri la calm prin echipele de dialog care s-au aflat în mijlocul cetăţenilor, comunicând şi recomandând manifestanţilor să îşi exercite dreptul la liberă exprimare în mod paşnic şi civilizat.
Transmitem un în continuare un apel la calm, nu ne dorim escaladarea situaţiei şi protejăm drepturile constituţionale cât timp acestea se desfăşoară cu bună credinţă.
Misiunea noastră se incheie când oamenii ajung in siguranţă acasă!”

 
Sursa foto: Capturi video ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geri 01 Apr, 2021 10:40 ce imagini sunt alea? va prostiti aiurea. mai bine le puneati benzi pe fatza la toti. tocmai specimenului retinut v-ati gasit sa/l protejati.