Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:13 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Fluxul

ro

13 Apr, 2021 02:42 1423 Marime text
  • Ne aflăm în flux atunci când nu opunem rezistență la ceea ce se întâmplă, prin judecățile minții sau emoții intense. 
Săptămâna 16 a anului 2021
12-18 aprilie
Fluxul

Iata-ne și la jumătatea lunii aprilie. Primăvara vine peste noi, cu narcise înflorite și lalele multicolore, cu păsări vioaie curtându-se printre arbori și corpurile noastre dornice de mișcare.
Am descoperit o carte extrem de agreabilă, numită ”Elogiul mersului” - scrisă de un profesor de neuroștiințe de la Trinity College Dublin, Shane O'Mara.
În această carte se analizează pe toate părțile și din toate unghiurile plimbarea, mersul pe jos, mișcarea în aer liber - cu toate beneficiile sale pentru sănătate.
De la spusele lui Hippocrate ”plimbarea este primul și cel mai important medicament” și până la exemple ale multor scriitori, oameni de știință și filozofi ai lumii, care și-au conceput operele sau au descoperit ecuații celebre în timp ce făceau plimbări lungi prin Natură, în aer liber - toate poveștile din carte ne re-amintesc despre nevoia corpului de a se mișca.
Fluxul a fost definit de oamenii de știință drept psihologia experienței optime - efortul minim cu efect maxim.
 
Ne aflăm în flux atunci când nu opunem rezistență la ceea ce se întâmplă, prin judecățile minții sau emoții intense.

Și ne lăsăm ghidați de energia care ne îndreaptă acolo unde este cel mai bine pentru toți cei implicați.
Oamenii sunt experți ai mersului pe jos: mersul este un mijloc principal de a experimenta fluxul, aflat la îndemâna aproape tuturor.
În timpul mersului pe jos, oamenii devin mai creativi, tocmai pentru că mersul permite o stare deosebit de plăcută de nepăsare (nu de atenție, ca atunci când stăm pe scaune sau în mașină).
Mersul, în absența oricărui gând specific care să ne solicite atenția, este una dintre acele ocazii în care pot să apară asocieri neobișnuite dar creative între diferitele părți ale creierului (memoria, semnificația etc).
 

Mersul pe jos, spune autorul cărții, ne duce într-un spațiu al gândirii mai clare.
Suntem capabili să ne îndepărtăm prin mers de o problemă, ajungând într-un loc în care rezolvarea sa devine posibilă.
Mersul pe jos este medicament, remediu și tehnică de vindecare. Se vindecă tristețea și depresia, prin lungi plimbări în aer liber, în Natura cât mai curată a munților sau la malul mării.
Mersul pe jos are și funcție socială, relațiile se întăresc și conversația este plăcută atunci când persoanele sunt în mișcare.
Vă invit să introducem acest medicament în viața noastră zilnică, odată cu venirea primăverii. Să facem loc zilnic mișcării pe jos în aer liber, în grup sau de unul singur, așa cum este posibil.
Întreaga săptămână este una ”de flux”, energia arătându-ne fiecăruia unde să fim, pentru ca lucrurile să fie cât mai eficiente. Mersul pe jos ne va ajuta să rămânem în flux, atunci când mintea ne mai păcălește cu scenarii de frică.
 
Urmează o săptămână de lună în creștere.

Nu mai este benefică pentru detoxifiere sau eliminări, în schimbă este excelentă pentru tonifiere și echilibrare.
Să ne tonifiem mușchii corporali prin mers pe jos în aer liber sau plimbări oriunde în Natură suntem inspirați să ajungem.
 
Mișcarea ne va acorda și armoniza cu Vibrația de început de primăvară a Naturii.
Auziti bâzâitul aerul de primăvară?
Este peste tot în jur.
Să ne întâlnim bucuroși și zâmbitori pe cărări de plimbări în aer liber, în Natură. Acasă.
Vă iubesc!
 
Sursa text si foto: Facebook.com/zyanna.orinda.7
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii