Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:37 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj La poligonul de la Babadag s-a cutremurat pământul (galerie foto)

ro

17 Sep, 2015 21:05 2313 Marime text
Astăzi, în poligonul Babadag, din judeţul Tulcea, s-a desfăşurat exerciţiul tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare. Poligonul asigură condiţiile necesare desfăşurării exerciţiilor tactice cu trageri de luptă, precum şi pregătirea în comun cu militarii din cadrul NATO, executarea tragerilor experimentale cu armament, muniţie şi tehnică militară.
 
La exerciţiu au participat peste 7.000 de militari, peste 800 de mijloace tehnice de luptă. Ministrul de resort spune că se doreşte testarea capacităţii unităţilor militare și capacitatea operaţională de a face faţă unor misiuni.
 
Pentru prima oară, acest exerciţiu este condus de un centru naţional militar de comandă. O altă particularitate a evenimentului se referă la faptul că, după anii 90, nu a mai existat un astfel de exerciţiu de amploare la care să participe toate instituţiile statului, care au atribuţii pe probleme de apărare.
 
Astfel de exerciţii costă destul de mult şi sunt pregătite din timp. Ministrul spune că pentru acest exerciţiu s-au alocat 1.500.000 lei. Vă prezentăm exercițiul… în imagini.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii