Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:57 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Un „Doamne, ajută!” în gând şi o pată neagră de cenuşă pe cerul Constanţei

ro

10 Aug, 2016 19:23 7766 Marime text
Când sună alarma, pompierii se gândesc că trebuie să ajungă repede acolo unde arde şi să stingă rapid focul. Ne imaginăm că îşi spun în gând un „Doamne, ajută!” şi că, odată ajunşi la destinaţie, gândurile dispar şi doar acţionează. Din instinct, din curaj, din dorinţa de a ajuta. Nicio intervenţie nu se aseamănă cu alta, prin prisma imprevizibilului şi a riscului că în orice moment ceva s-ar putea întâmpla.
 
Se spune că ghinionul îi poate bate oricui la uşă. Astăzi, a „bătut” la poarta unei platforme de colectat deşeuri, luând forma unui incendiu, care a şocat prin amplitudinea flăcărilor şi a fumului.
 
Un apel la numărul unic de urgenţă 112 anunţa azi-dimineaţă, în jurul orei 9.00, un incendiu devastator în localitatea constănţeană Lumina, pe strada Iuliu Maniu, nr. 38. Era vorba despre un container cu vopsea dintr-un depozit. Exista pericol mare de explozie, deoarece în zonă se afla şi o staţie de alimentare cu combustibil necesar autovehiculelor. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de vântul puternic, ce se prinsese cu văpăile mistuitoare ca într-un dans al ielelor, ameninţând să le ducă mai departe, tot mai departe... Pompierii s-au luptat minute în şir cu flăcările, până le-au domolit.
 
Incendiul ar fi pornit de la iarba uscată din împrejurimi, iar în doar două minute, din cauza vântului „complice”, toată platforma a fost cuprinsă de foc şi fum gros.
 
La momentul incidentului, cele zece persoane prezente la faţa locului au încercat din răsputeri să stăpânească incendiul, fără sorţi de izbândă însă. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.
 
Administratorul platformei de colectare deşeuri, Gheorghe Slabu, şocat de cele trăite şi cu vocea pierdută, ne-a declarat următoarele: „A luat foc de la iarbă. Vântul a bătut exact înspre platformă. În două minute s-a aprins. Nu avem victime. Eram zece persoane, am intervenit din primul moment, am chemat pompierii, noi n-am reuşit să-l stăpânim (n.r. focul). Cutiile de vopsea au explodat, nu buteliile. Nu se mai poate salva absolut nimic! Totul a ars! În apropiere este clădirea de birouri, ea nu a păţit nimic”, ne-a spus Gheorghe Slabu.
 
Cu siguranţă, imaginile cu focul înălţându-se la cer au pus o amprentă pe mentalul fiecărui individ aflat acolo. Urmăriţi în continuare galeria foto cu imaginile dezastruoase de la faţa locului, cu ce a mai rămas din platfomă... Menţionăm că fumul gros se putea observa şi de pe autostrada A4, până la Medgidia.
 
De asemenea, facem precizarea că incendiul a izbucnit la societatea Eco Bio Magic SRL, înfiinţată în Constanţa, în 2003. Firma are un capital social subscris de 3.400 lei, integral vărsat. Asociat unic este Mona Slabu, născută în 196,  în Galaţi, iar administratorul societăţii este Gheorghe Slabu, născut în Hudeşti, judeţul Botoşani, pe 2 iunie 1960.


Citeşte şi UPDATE5. Pericol de explozie! Incendiu de proporţii la un contanier cu vopsea în Lumina (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii