Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 18 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Lebedele de la Eforie s-au întors în Golful de la Capu Turcului (galerie foto+video)

ro

01 Oct, 2016 20:52 2856 Marime text
Golful de la Capu Turcului, din Eforie Sud este de aproape un deceniu casa stolurilor de lebede. Superbele păsări s-au acomodat atât de tare cu mediul, dar şi cu forfota pescarilor din zonă, încât nu se mai dau duse nici vara, când pe plajă nu ai loc să arunci un ac.

La început de octombrie, nici urmă de turist pe plajă sau în apă, astfel că deja celebrele lebede de la Eforie Sud se pot bălăci în voie şi pot prinde peşte cot la cot cu pescarii, însă împărţindu-l frăţeşte cu eternii pescăruşi.

Şi chiar dacă n-ar avea „balta“ peşte, păsările tot n-ar muri de foame, căci localnicii, încântaţi de prezenţa lor acolo, vin des şi le hrănesc ei cu firmituri de pâine, mălai şi uneori cozonac. Mai mult, în acest context, s-ar putea spune chiar că, mulţumită stolurilor de lebede ce-şi fac veacul nestingherite aici, Eforie Sud a căpătat o nouă atracţie turistică pentru extrasezon.

Am mers şi noi, din nou, să le vedem cât sunt de splendide în mediul lor natural şi vă aducem şi dumneavoastră un fotoreportaj!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii