Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Constanța Plajă nouă la Agigea! S-a finalizat etapa de înnisipare a plajei (FOTO+VIDEO)

ro

27 Dec, 2023 12:14 2613 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a anunţat în luna decembrie a acestui an, finalizarea înnisipării plajei de la Agigea şi "progresul excelent" al lucrărilor cu privire la protecţia costieră pentru acelaşi lot.

Cu alte cuvinte, Agigea va avea o nouă plajă. 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului, filmate în zonă.

Date de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) despre plajă 

 „Echipa noastră a finalizat cu succes etapa de înnisipare a plajei, luând în considerare caracteristicile specifice ale zonei, precum falezele înalte şi abrupte şi acţiunile valurilor în condiţii de furtună. În plus, suntem încântaţi să vă informăm că lucrările de protecţie costieră pentru LOTUL 4 - AGIGEA progresează excelent!

Până în decembrie 2023, avem următoarele progrese: Dig 1 - 17% finalizat; Dig 2 - 15% finalizat; Dig 3 - 50% finalizat;  Dig 4 - 70% finalizat. Biostructura de mediu pentru Lotul 4 a fost complet finalizată, iar procesul de înnisipare a plajei s-a încheiat cu succes acum câteva zile. După finalizarea lucrărilor, zona Agigea va avea o apărare de mal de aproximativ 1200 m şi o plajă nou creată", au informat reprezentanţii ABADL pe pagina de Facebook a instituţiei. 


Conform sursei menţionate, aceste iniţiative sunt cruciale pentru dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc, având în vedere schimbările climatice şi nevoile de protecţie la eroziune pe termen lung.


Valoarea totală a proiectului este de 3.805.641.721,67 lei, din care 2.722.170.915,77 lei sunt finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, iar restul de 15% este cofinanţat de la bugetul de stat.



Citește și:

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL)S-a finalizat procesul de înnisipare a plajei de la Agigea. După finalizarea lucrărilor, zona Agigea va avea o apărare de mal de aproximativ 1200 metri şi o plajă nou creată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii