Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Cazinoul din Constanța va arăta ca în 1910, după finalizarea lucrărilor de restaurare (GALERIE FOTO)

ro

04 Oct, 2021 00:00 5441 Marime text

 
  • Cazinoul din portul Constanței se află în restaurare. Experții spun că peste aproximativ doi ani va arăta așa cum a fost construit inițial, în anul 1910. 

Cazinoul din Constanța este una dintre cele mai fotografiate și admirate clădiri de la malul mării. Lucrările de restaurare au început încă de anul trecut, iar expecții preconizează că ar mai dura încă doi ani. După finalizarea lucrărilor de restaurare, monumentul Art Nouveau va arăta precum construcția inițială care datează din anul 1910.

Fereastra scoică cu vedere spre mare va fi refăcută, iar ușile care dau în această piesă importantă a monumentului vor fi mai mari. Interiorul va fi amenajat astfel încât să respecte toate condițiile acestui stil arhitectural.
 
Citește și:

Trei ani de la includerea Cazinoului pe lista monumentelor europene aflate în pericol. Timpul scurs în favoarea bătrânului edificiu (video)
 
Reabilitarea Cazinoului. La parter vor exista două camere muzeu! „Noi toți sperăm și așteptăm să mai găsim printre pereții Cazinoului urme ale trecutului“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii