Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:08 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Forţele Terestre au luat cu asalt Constanţa

ro

23 Apr, 2015 15:30 1458 Marime text
 
În fiecare an, la 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forțelor Terestre, categorie de forțe ale armatei al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Sfântul Gheorghe a fost ocrotitorul oștii lui Ștefan cel Mare.

Militarii constănţeni au împânzit strada Traian din municipiu. În Constanţa, au participat la depunerea de coroane subprefectul Constanţei Ersun Anefi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristian Darie, consilierii locali Mărioara Cojoc, George Vişan şi Costin Răsăuţeanu, Înaltpreasfințitul Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, comandantul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” Constanţa colonelul dr. Adrian Soci.

Festivitatea s-a încheiat cu depuneri de coroane şi defilare.

Pe steagurile de luptă ale slăvitului voievod al Moldovei se afla pictată sau cusută icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, care se lupta cu balaurul. Balaurul simboliza Imperiul Otoman, forțele răului, tot ceea ce este potrivnic voinței lui Dumnezeu și demnității umane.

Istoria armatei de uscat reprezintă o însumare a istoriilor armelor și specialităților care au compus-o dintotdeauna și o compun și în prezent: infanteria, vânătorii de munte, tancurile, artileria, geniul, apărarea NBC şi multe altele.

Bazele moderne ale constituirii și consacrării Forțelor Terestre pot fi plasate în timp, din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca urmare a procesului revoluționar de la 1848, a făuririi statului român modern prin Unirea de la 1859 și a înfăptuirii politicii militare a lui Alexandru I. Cuza.

În etapa actuală, Forțele Terestre constituie o componentă importantă a securității României prin relevanța misiunilor acestora pentru nevoile de securitate ale țării, care sunt nemijlocit legate de capacitatea lor intrinsecă de a acționa în toată gama operațiunilor militare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii