Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:32 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Sute de persoane stau la rând să ajungă la Brâul Maicii Domnului. Cozile se întind pe sute de metri (fotoreportaj+video)

ro

08 Sep, 2017 10:09 4460 Marime text
Brâul Maicii Domnului a fost adus ieri Constanța, împreună cu un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor. Acestea au fost aduse de la mănăstirea Kato Xenia, din Grecia.

După ce ieri a avut loc o procesiune cu sfintele odoare spre Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, așezământul de cult a fost deschis și pe parcursul nopții, când au fost oficiate acatiste, paraclise și rugăciuni.

În această dimineață de la ora 7.00, a avut loc o nouă procesiune de la Catedrala arhiepiscopală spre biserica „Nașterea Maicii Domnului” („Sfânta Maria”) din Constanța (bdul. 1 Mai, nr. 21).

Aici s-au format cozi încă din zorii zilei, sute de persoane așteptând să le vină randul pentru a ajunge la sfintele odoare. În speranța că vor scăpa de necazuri și vor fi mai sănătoși, constănțenii și nu numai, stau răbdători și așteaptă să ajungă la racla cu Brăul Maicii Domnului.

În zonă se află și jandarmii și polițiștii care asigură ca întregul eveniment să se desfășoare în siguranță și fără incidente.

Ca de obicei la astfel de evenimente, credincioșilor le sunt oferite, contra cost, diverse obiecte sau cărți religioase, sfințite. Pentru că nu era suficient chioșcul improvizat în curtea lăcașului de cult, au fost înșirate cărți religioase și pe trotuarul din apropierea bisericii. 

Racla cu Brâul Maicii Domnului va rămâne până duminică la Constanța, când aceasta va ajunge în comuna Cumpăna.
  
Luni, 11 septembrie, racla va porni către Grecia.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și: 

Brâul Maicii Domnului a ajuns la Constanța. Care este programul evenimentului

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii