Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:38 20 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Constanta. Proteste, cu tricolorul și crucea, în ziua a șaptea. Imagini de colecție (fotoreportaj)

ro

07 Feb, 2017 03:41 5310 Marime text
A fost ziua a șaptea a suitei de proteste la Constanța. O mână de oameni s-a adunat, și aseară, la protestul spontan de pe platoul din fața Prefecturii.
Asta la ora stabilită de nimeni. Și câte unu, câte doi, câte cinci, pe traseu au ajuns să fie peste trei mii.De acolo, de la Prefectură, în acompaniamentul vuvuzelelor, al fluierelor, al tobelor, protestatarii au cântat, au dansat, au huiduit, și au scandat.
La vacarmul creat de recuzita din dotare ajutau și șoferii care le țineau isonul cu claxoanele.Protestatarii au cântat, melodia lui Tudor Gheorghe, pe versurile lui Ioan Nenițescu: ”Acolo este țara mea/Și neamul meu cel românesc/acolo este țara mea/acolo vreau eu să trăiesc”.

Dar au și fluierat, huiduit, și scandat, către o țintă anume: „Hoții, hoții!”, „PSD, ciumă roșie!”, „La ceas de seară, ați furat o țară!” și „Demisia!”, „Să vă fie frică, Constanța se ridică!”, „Jos Guvernul!”, „Nu stați la căldură! Și pe voi vă fură!”, „România noastră, pușcăria voastră”, „Parlament corupt” sau „Dragnea pentru noi, Iliescu doi. Ceaușescu n-a murit, este Dragnea travestit”. 


În semn de solidaritate, șoferii care trec pe lângă protestatari claxonează.

Traseul protestatarilor a fost, și de data asta, cel cunoscut: Prefectură-bulevardul Ferdinand - ICIL - bulevardul 1 Decembrie - Casa de Cultură - Sediul PSD - Dacia - bulevardul Tomis - Prefectură.Dar au fost și alții care au mers pe traseul bulevardul Ferdinand - bulevardul Mamaia - strada Mircea cel Bătrân până la Capitol și înapoi pe bulevardul Tomis.În scandările lor protestatarii nu au uitat de cei ce îi ajutau la miting: „Jandarmeria, jos pălăria!”.
La încheierea mitingului în aplauzele participanților s-a scandat și „Zi de zi, aici vom fi” sau „București nu uita: Constanța e de partea ta!”.

Totul pentru că mulțimea nu are încredere în declarația guvernului că renunță la modificarea Codurilor penale.
Întregul marș din ziua a 7-a s-a desfășurat, parcă asemenea unui ritual, sub semnul crucii.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii