Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident grav pe calea ferată la Constanța. Cum arată acum zona în care s-au răsturnat mai multe vagoane cisternă (fotoreportaj+video)

ro

24 Apr, 2018 15:03 2701 Marime text
În urmă cu mai bine de o lună un grav accident feroviar avea loc la Constanța, iar doar o minune a făcut ca totul să nu se transforme într-o tragedie de proporții.

Evenimentul a avut loc pe 18 martie în municipiul Constanța, în zona podului ce traversează bulevardul IC Brătianu în zona Lidl.

Două vagoane cisternă aflate în compunerea unui tren de marfă au deraiat, iar bucăți din suspensii au fost împrăștiate inclusiv pe bulevardul IC Brătianu, traversat de podul respectiv.
 
Imaginile surprinse la fața locului la scurt timp după accident arată că puțin a mai fost până la o adevărată tragedie. Mai mult, de o parte și de alta a liniilor ferate sunt locuințe, care au fost într-un real pericol.

La o săptămână de la accident vagoanele cisternă deraiate au fost ridicate de la sol. 
 
În prezent în zonă mai sunt urme ale accidentului, dar calea ferată este funcțională. Trenurile circulă pe aici fără probleme. 
 
Reamintim că, un accident deosebit de grav a avut loc pe 18 martie în municipiul Constanța, în zona podului ce traversează bulevardul IC Brătianu în zona Lidl. Două vagoane cisternă aflate în compunerea unui tren de marfă au deraiat, iar bucăți din suspensii au fost împrăștiate inclusiv pe bulevardul IC Brătianu, traversat de Podul IPMC.
 
Imaginile surprinse la fața locului la scurt timp după accident arată că puțin a mai fost până la o adevărată tragedie. Mai mult, de o parte și de alta a liniilor ferate sunt locuințe, care au fost într-un real pericol.
 
Afectată în urma accidentului a fost și structura podului IPMC, care a fost deteriorat pe o porțiune destul de mare.
 
Pentru a împiedica producerea unor accidente rutiere a fost luată măsura închiderii circulației rutiere pe bulevardul IC Brătianu, sub podul IPMC.
 
Potrivit CFR SA, în data de 18 martie, în jurul orei 12.05, două vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului privat TEHNOTRANS, au deraiat la intrare în staţia Constanţa Mărfuri, staţie aflată pe secţia neinteroperabilă Palas - Cap Midia, care este administrata de gestionarul privat de infrastructura GFR.
 
Pe secţia Palas - Cap Midia nu circulă trenuri de călători, astfel că nu a fost afectată circulația trenurilro de călători.
 
De asemenea, CFR SA, face precizarea că administratorul infrastructurii feroviare publice, va asigura suportul tehnic necesar operaţiunilor de intervenţie, cu utilaj de mare tonaj pentru ridicarea şi repunerea pe şină a celor două vagoane. Vagoanele deraiate erau goale.
 
 

Citește și: Alertă! Pericol de explozie la Constanţa! Un tren cu vagoane cisternă a deraiat în zona podului de la IPMC! (galerie foto + video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii