Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă! Pericol de explozie la Constanţa! Un tren cu vagoane cisternă a deraiat în zona podului de la IPMC! (galerie foto + video)

ro

18 Mar, 2018 12:07 13673 Marime text

Potrivit unor informaţii de ultimă oră, un tren cu vagoane tip cisternă a deraiat în zona podului de la IPMC. Două vagoane s-au răsturnat. Este pericol de explozie.

Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă, nu s-au înregistrat victime în urma incidentului.  La faţa locului au ajuns pompierii, ambulanţierii şi lucrătorii SMURD.

Potrivit ISU Dobrogea, vagoanele cisternă ar fi goale, zona este perimetrizată. La faţa locului este o autospecială de stingere care asigură măsuri de prevenire şi stingere în cazul unui eventual incendiu.

În urma incidentului, trenul a lovit mai mulţi stâlpi de înaltă tensiune. Unii dintre ei au fost puşi la pământ. Menţionăm că în zonă sunt şi case şi pe o parte şi pe alta a căii ferate.

Traversele de la calea ferată au cedat în urma impactului iar arcurile de suspensie de la vagoane s-au împrăstiat pe bulevarsul IC Brătianu, traversat de podul IPMC.

Incidentul a fost semnalat la 112 de un localnic din zonă. Trenul a deraiat într-o curbă, după cum se vede şi în imaginile surprinse de fotoreporterii ZIUA de Constanţa şi s-a răsturnat după pod, spre Halta Traian.

Potrivit informaţiilor noastre, vagoanele sunt operate de Tehnotrans iar linia ar aparţine Grup Feroviar Român (GFR).

Ce spune CFR despre trenul răsturnat!
 
CFR SA informează că în jurul orei 12.05, două vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparţine operatorului privat TEHNOTRANS, au deraiat la intrare în staţia Constanţa Mărfuri, staţie aflată pe secţia neinteroperabilă Palas - Cap Midia, care este administrata de gestionarul privat de infrastructura GFR.

Menţionăm faptul că pe  secţia Palas - Cap Midia nu circulă trenuri de călători.

De asemenea, CFR SA, face precizarea că administratorul infrastructurii feroviare publice, va asigura suportul tehnic necesar operaţiunilor de intervenţie, cu utilaj de mare tonaj pentru ridicarea şi repunerea pe şină a celor două vagoane. Vagoanele deraiate erau goale.






Stire în curs de actualizare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adina. 19 Mar, 2018 07:48 Buna dimineata!!!In primul rand documentati va mai bine ca nu este in apropierea podului IPMC si pidul de la butelii sa intamplat la podul de cale ferata de langa lidl.