Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rata de crestere a incasarilor la ING Nederlanden este de circa 18% in primele noua luni

ro

03 Nov, 2003 00:00 728 Marime text

Tipurile de polite care au adus cele mai mari venituri sunt asigurarile de viata legate de investitii, programele de pensii, produsele pentru studiile copiilor, asigurarile mixte de viata si cele suplimentare * In primele noua luni, valoarea sumelor asigurate platite de ING Nederlanden s-a ridicat la 36 miliarde lei * Rezultatele obtinute au plasat compania pe primul loc in domeniul asigurarilor de viata, cu o cota de 57,93%, fiind urmata de Asirom, AIG Life, Aviva si Omniasig Viata

Incasarile din prime ale ING Nederlanden Asigurari de Viata au crescut, in termeni nominali, in primele noua luni, cu 17,98%, comparativ cu perioada similara din 2002, in timp ce subscrierile au avansat cu 18,74%. Tipurile de polite care au adus companiei cele mai mari venituri sunt, conform clasificarii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), asigurarile de viata legate de investitii, programele de pensii, produsele pentru studiile copiilor, asigurarile mixte de viata si cele suplimentare. Cresterile inregistrate reflecta evolutia generala a pietei romanesti a asigurarilor. "In primele noua luni ale acestui an, piata asigurarilor din Romania a consemnat o crestere temperata in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, o evolutie fireasca, in opinia mea", a apreciat Viorel Ciurel, director general ING Nederlanden. Reprezentantul ING Nederlanden a mai afirmat ca se observa o crestere a ponderii politelor de viata in totalul asigurarilor generale si o diversificare a ofertei de produse pe ambele tipuri de asigurari. CSA si-a indeplinit rolul, concretizat in protectia sporita a clientilor prin impunerea unor standarde de stabilitate financiara clare pe care companiile din piata trebuie sa le indeplineasca. A fost remarcata o continua crestere a constientizarii pietei in privinta conceptului de asigurare. Un atu in aceasta crestere a numarului de asigurari inregistrate il constituie si calitatea serviciilor oferite de societate. In primele noua luni, valoarea sumelor asigurate platite de ING Nederlanden s-a ridicat la 36 miliarde lei, cifra care include si sumele platite pentru asigurari de viata, sanatate, accidente si invaliditate.

Compania este pe primul loc in domeniu

"Compania noastra isi va consolida pozitia de lider pe piata asigurarilor de viata prin optimizarea retelei de distributie a produselor si serviciilor, cresterea numarului de clienti si folosirea oportunitatilor de vanzare a unei game variate de produse catre clientii actuali (cross-selling)", a declarat reprezentantul societatii. ING Nederlanden Asigurari de Viata a fost infiintata in 1997. In prezent, compania detine o retea formata din 69 de agentii, care acopera 63 de orase, si peste 700 de angajati, carora li se adauga o retea de 2 500 de consultanti de asigurari. Compania are un capital social de 28,86 milioane dolari, actionarul majoritar fiind grupul olandez ING, care controleaza 99,99% din actiuni. ING Group activeaza in 60 de tari si deserveste un numar de 50 milioane de clienti la nivel international, oferind servicii financiare integrate. La nivelul anului 2002, ING Nederlanden a raportat un profit net de 84,4 miliarde lei la un volum total al incasarilor din prime de 2 401,3 miliarde lei, comparativ cu 1 088,6 miliarde lei in 2001. Aceste rezultate au plasat compania pe primul loc in domeniul asigurarilor de viata, cu o cota de 57,93%, fiind urmata de Asirom, AIG Life, Aviva si Omniasig Viata. In 2002, incasarile din asigurari de viata pe total piata au atins valoarea de 4 145,14 miliarde lei (118,7 milioane euro), comparativ cu 2 114,7 miliarde lei (81,25 milioane euro) cu un an in urma. La sfarsitul anului trecut, gradul de solvabilitate al ING Nederlanden era de 2,43, peste nivelul minim solicitat de CSA, ceea ce denota ca se afla in afara oricarui risc de insolvabilitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii