Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladimir Putin a semnat decretul prin care accesul este simplificat la cetăţenia rusă pentru toţi ucrainenii. Reacția MAE de la Kiev

ro

11 Jul, 2022 20:36 1549 Marime text
Vladimir Putin, Sursa foto: Pixabay

Diplomaţia ucraineană „condamnă cu fermitate" decretul preşedintelui rus Vladimir Putin care facilitează accesul la cetăţenia rusă pentru toţi ucrainenii, văzând în acesta „o nouă atingere la suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei".
 

„Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate decretul preşedintelui Federaţiei Ruse", a precizat MAE de la Kiev, într-un comunicat, adăugând că „decizia menţionată reprezintă o nouă atingere adusă suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, incompatibilă cu normele şi principiile dreptului internaţional".


Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret care înlesneşte accesul la obţinerea cetăţeniei ruse pentru toţi ucrainenii, fiind astfel extinsă o măsură care până acum se aplica doar locuitorilor din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia.
 

„Cetăţenii Ucrainei (...) dispun de dreptul de a solicita cetăţenia Federaţiei Ruse conform procedurii simplificate'', se arată în decretul prezidenţial semnat de liderul de la Kremlin, publicat pe site-ul guvernului rus.


Până acum, o procedură simplificată pentru obţinerea cetăţeniei ruse s-a aplicat doar locuitorilor din teritoriile separatiste autoproclamate 'Republica Populară Doneţk' şi 'Republica Populară Lugansk', din estul Ucrainei, precum şi din regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie, ocupate de forţele ruse.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

sursa - Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii