Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veneția. Taxă de intrare în oraș, pentru turiștii de o zi, de anul viitor

ro

02 Jul, 2022 19:40 1354 Marime text
Imagine din Veneția Foto Pixabay

Turiştii de o zi care doresc să viziteze Veneţia vor trebui de anul viitor să-şi cumpere bilete, potrivit unor noilor cerinţe care au drept scop reglementarea fluxului masiv de turişti în celebrul oraş.

Obligativitatea, care va intra în vigoare pe 16 ianuarie 2023, are drept scop un control mai adecvat al numărului de vizitatori în special în sezonul de vârf, a precizat vineri Simone Venturini, expert în turism.

Localnicii au criticat de multă vreme turismul masiv din oraş, care transformă deseori parcurgerea aleilor înguste într-o adevărată provocare şi creează aglomerări uriaşe în preajma celor mai populare obiective ale Veneţiei.

Înaintea pandemiei, oraşul era vizitat zilnic de peste 100.000 de persoane. Autorităţile au luat acum în vizor turiştii de o zi şi oaspeţii vaselor de croazieră, dintre care mulţi nu contribuie cu aproape nimic la economia locală, scrie Agepres.

Rezidenţii regiunii Veneto, persoanele născute în Veneţia şi toţi cei care au rezervat cazare în oraş, vor fi scutiţi de la cerinţa de a cumpăra bilet.

Preţul biletelor, care va varia în urma utilizării unui sistem dinamic de preţuri, poate ajunge la 10 euro de persoană, iar cei care vor rezerva din timp vor plăti mai puţin. Vizitatorii vor trebui să rezerve biletele online înaintea sosirii, iar cei care vor intra în centrul istoric fără bilet sunt pasibili de amenzi cuprinse între 50 şi 300 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii