Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un submarin al Forţelor Navale argentiniene a fost găsit la un an după dispariţia lui

ro

17 Nov, 2018 11:19 1574 Marime text
Un submarin al Forţelor Navale argentiniene a fost găsit la un an după dispariţia lui, au anunţat sâmbătă dimineaţa autorităţile, relatează dpa şi AFP, citate de Agerpres.ro. 

ARA San Juan a fost găsit într-un loc neprecizat din Oceanul Atlantic la o adâncime de 800 de metri, au anunţat Forţele navale argentiniene într-o postare pe Twitter redistribuită de Ministerul Apărării.

"ARA San Juan a fost indentificat cu certitudine", se mai menţionează în tweet.


O căutare internaţională de amploare a fost lansată după ce submarinul a dispărut pe 15 noiembrie anul trecut, dar speranţele de a mai găsi în viaţă echipajul de 44 de oameni au încetat după două săptămâni. Ulterior, amploarea operaţiunii de căutare s-a redus considerabil.

Joi, firma nord-americană Ocean Infinity era la doar 48 de ore de a înceta căutările când a găsit un obiect necunoscut pe fundul oceanului. O inspecţie de la o distanţă mai mică utilizând un submarin controlat prin telecomandă a dus la concluzia că obiectul descoperit era San Juan.

Guvernul Argentinei a cedat în faţa presiunilor din partea familiilor membrilor echipajului dispărut în luna ianuarie şi a oferit o recompensă de 4,8 milioane de dolari pentru informaţii care ar fi dus la recuperarea submarinului.

Cu câteva zile mai devreme, un judecător care investiga dispariţia submarinului, care a fost construit în portul german Emden în 1983 şi a fost modernizat în Argentina în 2013, avea "multe deficienţe".

Joi li s-a adus un omagiu celor 44 de membri ai echipajului la baza navală de la Mar del Plata, în prezenţa preşedintelui argentinian Mauricio Macri.

Sursa:  Agerpres.ro. 
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii