Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina Japonia va aloca 37 milioane de euro pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei

ro

07 Jan, 2024 19:39 741 Marime text
Foto: Google Maps
  • Ministrul de externe japonez, Yoko Kamikawa, a promis duminică Ucrainei, în cursul unei vizite la Kiev, sprijin pentru a continua să se apere contra agresiunii ruse, transmite dpa.
     
Ministrul de externe japonez, Yoko Kamikawa, a promis duminică Ucrainei, în cursul unei vizite la Kiev, sprijin pentru a continua să se apere contra agresiunii ruse, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Japonia va transfera 37 milioane de dolari într-un fond al NATO, a declarat Kamikawa într-o conferinţă de presă comună cu omologul său Dmitro Kuleba, potrivit mass-media din Ucraina.

Aceşti bani vor fi dedicaţi apoi pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei şi vor fi folosiţi pentru sisteme de detectare de drone.

Japonia sprijină Ucraina în lupta împotriva invaziei ruse şi, de asemenea, s-a aliniat la sancţiunile occidentale impuse Rusiei.

Predecesorul lui Kamikawa, Yoshimasa Hayashi, şi prim-ministrul japonez Fumio Kishida au vizitat la rândul lor Ucraina pentru discuţii în urmă cu câteva luni.

Cu toate acestea, Constituţia pacifistă nu permite Japoniei să livreze ea însăşi armamente Ucrainei, menţionează dpa, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Israel-Hamas: Aprovizionarea cu alimente în Gaza se înrăutăţeşte, afirmă Blinken la Amman
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii