Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temperatură record înregistrată în Maroc. Iată cât au înregistrat termometrele

ro

14 Aug, 2023 12:05 729 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Direcția Generală de Meteorologie (DGM) a transmis duminică, 13 august, că stația meteo de la Agadir, din sudul Marocului, a înregistrat vineri o temperatură de 50,4°C, stabilind un nou record național, conform B1 TV.
 
Direcția Generală de Meteorologie (DGM) a transmis duminică, 13 august, că stația meteo de la Agadir, din sudul Marocului, a înregistrat vineri o temperatură de 50,4°C, stabilind un nou record național, conform B1 TV.
 
Se pare că recordul anterior a fost stabilit pe 13 iulie (49,9°C), în Smara, un oraș din Sahara Occidentală, conform DGM.
 
Potrivit biroului naţional de meteorologie, a fost pentru prima dată când temperaturile au depăşit 50 de grade în Maroc. De asemenea, de la începutul verii, întregul Maroc a fost afectat de o serie de valuri de căldură care au dus temperaturile la niveluri record.
 

„Această vreme caniculară este cauzată de ascensiunea unei mase de aer uscat şi cald dinspre sud, care a provocat o creştere bruscă a temperaturilor, depăşind norma lunară cu 5-13 grade, în special vineri şi sâmbătă”, a precizat DGM într-un comunicat de presă.

 
Mai mult decât atât, canicula a fost cauza incendiilor de pădure din ultimele zile în nordul ţării, în apropiere de Tanger şi mai la est, în provincia Taza, susțin jurnaliștii AFP aflaţi la faţa locului.
 
Incendiile, care au avut o amploare limitată, dar au fost alimentate de vânturi puternice, au distrus câteva sute de hectare de pădure. Până în acest moment nu au fost raportate victime.
 
Conform serviciului european Copernicus, luna iulie din acesta an a doborât în mare măsură recordul pentru cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Pământ, cu 0,33°C mai mult decât luna care a deţinut acest record până în prezent (iulie 2019), a încheiat sursa citată.



Citește și:
Incendii în Hawaii: MAE a emis o atenționare de călătorie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii