Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou antreprenor își face loc pe piața de business din Mamaia. Cine este și ce afaceri va dezvolta în stațiune

ro

28 Jan, 2021 00:00 2716 Marime text
  • Afaceristul Marian Drăgușin, prin firma sa D.G.M. New Planet RO SRL, a decis deschiderea unui punct de lucru al societății, în Mamaia, Oficiul TT, Clădirea C1.
  • În mai 2016, imobilul fusese scos la vânzare de Telekom România Communications SRL. În prezent, imobilul este proprietatea D.G.M. New Planet RO SRL.
  • Activitățile ce urmează să se desfășoare la punctul de lucru din Mamaia sunt „hoteluri și alte facilități de cazare similare, restaurante, activități de alimentați (catering) pentru evenimente, baruri și alte activități de servire a băuturilor, discoteci“.
  • Numele lui Marian Drăgușin se mai leagă de firmele DGM Spicul 1848, DR Drăgușin Maria, Dragomar Unico98, înființată în 1998 și radiată între timp, Euro Aria DGM și Pitser SRL, toate din Argeș

Omul de afaceri Marian Drăgușin, din Argeș, fost candidat PSD+PC, cunoscut pentru diferitele domenii în care acționează pe piață, intenționează să își extindă afacerile în zona de sud-est a țării. Mai exact, acesta se pregătește să-și deschidă un hotel în stațiunea constănțeană Mamaia.

Potrivit informațiilor publicate recent în Monitorul Oficial al României, la finele lunii decembrie 2020, afaceristul, prin firma sa D.G.M. New Planet RO SRL, a decis deschiderea unui punct de lucru al societății, în Mamaia, Oficiul TT, Clădirea C1.

Imobilul este identificat cu numărul cadastral 242994 –C1, fiind intabulat în Cartea Funciară nr. 242994 a municipiului Constanța.
 

Preț de pornire 1,44 milioane de euro

După cum arătam în ediții anterioare, în mai 2016, imobilul fusese scos la vânzare de Telekom România Communications SRL, fiind vorba despre o suprafaţă de 1.588 mp, şi construcţie cu număr cadastral 242994-C1, în suprafaţă construită la sol de 1.013 mp şi suprafaţă construită desfăşurată de 4.784 m. Licitația urma să pornească de la prețul de 1,44 de milioane de euro.

Hotelul este amplasat în zona centrală a staţiunii Mamaia, în imediata apropiere a falezei şi a plajei Cotton Beach. Imobilul este compartimentat pentru 29 de camere, nefinalizate, lucrările fiind terminate în proporţie de aproximativ 70%. Imobilul are deschidere atât la bulevardul Mamaia, cât şi spre faleza Mării Negre.

Arc peste timp, D.G.M. New Planet RO a devenit proprietarul clădirii.

Pentru a reveni la decizia din 7 decembrie 2020 a acționarului unic al D.G.M. New Planet RO, Marian Drăgușin, se arată că acesta a decis înființarea unui punct de lucru în imobilul respectiv.
 

„Hoteluri și alte facilități de cazare similare“

Activitățile ce urmează să se desfășoare la punctul de lucru din Mamaia sunt „hoteluri și alte facilități de cazare similare, restaurante, activități de alimentați (catering) pentru evenimente, baruri și alte activități de servire a băuturilor, discoteci“.

De asemenea, la hotel se vor desfășura și activități privind „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate (exclus leasing), agenții imobiliare, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, activități ale agențiilor de publicitate“.


Elena Ghiță a fost împuternicită cu îndeplinirea formelor de menționare, publicitate și renunțare la căile de atac în fața Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Argeș, iar avocatul Ionel Dan Pană a redactat și certificat Actul constitutiv reactualizat al firmei.

În Convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății Vinalcool Argeș SA, din data de 23.11.2020, ora 14.00, semnat de președintele Consiliului de administrație Marian Drăgușin, se arată că discuțiile urmau să vizeze și „aprobarea propunerii de achiziționare a unei cote-pari de până la ½ din proprietatea D.G.M. New Planet RO SRL, respectiv din imobilul amplasat în mun. Constanța, stațiunea Mamaia, Oficiul TT nr. 1, jud. Constanța, identificat cu număr cadastral 242994 și 242994-C1, înscris în Cartea Funciară nr. 242994 a mun. Constanța, la prețul de până la ½ din achiziția acestuia de la Telekom România Communications SA sau conform raportului de evaluare întocmit în cauză“.
 

Ce spune Registrul Comerțului

În ce privește firma D.G.M. New Planet RO, potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 27 ianuarie 2021, aceasta a fost înființată în 2001 și are sediul social în Pitești, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 156.

Capitalul social subscris este de 3456020 de lei, integral vărsat, privat autohton 100%.

Acționar unic și administrator este Marian Drăgușin, iar domeniul de activitate principal al societății este reprezentat de „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.

Firma are mai multe puncte de lucru în Pitești, Tulcea, Brașov, Călinești (jud. Argeș), Sectorul 3 și, mai nou, în Mamaia, așa cum am precizat anterior.

În anul 2017, cu 11 salariați, profitul net a fost 187.718 lei, iar cifra de afaceri netă a fost 853.450 de lei.

În 2018, cu 12 salariați, profitul net a fost 1.804.331 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost 3.153.230 de lei.

În 2019, numărul salariaților a fost patru, profitul net a fost 2.891.224 de lei, iar cifra de afaceri netă s-a ridicat la 3.755.949 de lei.

Numele lui Marian Drăgușin se mai leagă de firmele DGM Spicul 1848, DR Drăgușin Maria, Dragomar Unico98, înființată în 1998 și radiată între timp, Euro Aria DGM și Pitser SRL, toate din Argeș.


Citește și:

Oportunitate de afaceri în Mamaia:
Imobil de patru etaje, scos la mezat de Telekom România Communications SA

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii