Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statele baltice și Polonia ar putea desfășura trupe în Ucraina dacă Rusia sparge apărarea Kievului

ro

26 May, 2024 20:33 740 Marime text

Sursa foto: Google Maps




 
  • Statele baltice (Estonia, Letonia și Lituania) și Polonia nu exclud trimiterea de trupe în Ucraina dacă Rusia va reuși să avanseze strategic pe câmpul de luptă, conform Der Spiegel, citat de presa ucraineană.

Parlamentari baltici i-ar fi avertizat pe reprezentanții guvernului german despre consecințele politicii prea prudente a Berlinului față de războiul din Ucraina, în marja Conferinței Lennart Meri privind politica externă și de securitate, care a avut loc în capitala Estoniei săptămâna trecută, potrivit știripesurse.ro.

Conform presei germane, dacă rușii reușesc să cucerească localități de importanță strategică majoră în estul Ucrainei, „situația ar putea escalada dramatic”. „În acest caz, statele baltice și Polonia nu ar aștepta ca trupele ruse să avanseze până la granițele lor, se gândesc să trimită ei înșiși trupe în Ucraina și e clar ce ar însemna asta: NATO ar intra în război”, se spune în articol.

După cum explică Spiegel, acesta este exact scenariul de care se tem cancelarul german Olaf Scholz și președintele american Joe Biden. „Cei care vor să limiteze războiul prin prudență excesivă riscă de fapt să-l scape de sub control”.
 
Germania refuză să ofere armatei ucrainene arme cu rază lungă de acțiune și interzice forțelor armate ucrainene să lovească teritoriul Rusiei cu arme occidentale. De asemenea, SUA au spus că nu încurajează trimiterea de trupe occidentale pe frontul ucrainean.

Franța, vârf de lance

Președintele francez Emmanuel Macron a fost primul care a exprimat posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina. Dar ideea lui Macron a fost susținută doar de statele baltice și de Polonia, în timp ce restul țărilor NATO, inclusiv Germania, au criticat declarația liderului francez.



 Citește și
 Şeful Direcției Principale de Informații din UcrainaDronele maritime vor depăşi în curând dominaţia navelor convenționale
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii