Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful Direcției Principale de Informații din Ucraina Dronele maritime vor depăşi în curând dominaţia navelor convenționale

ro

26 May, 2024 17:21 533 Marime text
Sursa foto: Google Maps



 
  • Şeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, susţine că dronele maritime Magura V5 vor depăşi în curând dominaţia navelor convenționale.

Potrivit lui Budanov, dronele ucrainene Magura se află deja în etapa de modernizare, iar platformele maritime robotizate, de asemenea, sunt în proces de îmbunătățire, potrivit știripesurse.ro.

Şeful spionajului militar ucrainean a explicat că este vorba, în special, despre instalarea pe aceste platforme a sistemelor de atac asupra țintelor mici de suprafață și aeriene, precum și pentru lansarea de lovituri asupra zonelor de coastă.

„Sistemele se modernizează. Se învaţă tehnologiile, apar noi tehnologii. Deci, în timp, probabil că vom vedea o dominație completă a dronelor maritime asupra navelor de război convenționale cel puțin în zonele de apă închise sau semiînchise, precum Marea Neagră, Marea Mediterană etc. Acesta este modul de dezvoltare" - a afirmat Kirilo Budanov.


În acest sens, oficialul a adăugat că dronele ucrainene de tip Magura V5 dau rezultate.
 

„O treime din potențialul de luptă distrus al Flotei Ruse de la Marea Neagră este cel mai decent indicator" - a remarcat șeful GUR.

 
Amintim că operatorii unității speciale a GUR "Grupul 13", ajutaţi de dronele maritime Magura V5, au distrus nava rusească de recunoaștere "Ivan Hurs", submarinele "Akula" și "Serna", corveta "Ivanoveţ", marea navă de debarcare "Cesar Kunikov" și nava de patrulare "Serghei Kotov".
 
Potrivit părţii ucrainene, dronele maritime Magura V5 au provocat flotei Rusiei de la Marea Neagră pagube în valoare de 500 de milioane de dolari. Între timp, specialiștii ucraineni continuă să lucreze la îmbunătățirea dronelor.
 
 
 
 Citește și
 Secretarul general al NATO, Stoltenberg„ Sprijinul Chinei pentru Moscova este un factor crucial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii