Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalele din Gaza abia fac față loviturilor aeriene și blocadei. Un oficial lansează un apel de ajutor

ro

16 Oct, 2023 14:25 785 Marime text


Sursa foto: Unsplash Foto cu rol ilustrativ



 
  • Cel puţin 2.750 de palestinieni au fost ucişi şi 9.700 răniţi începând cu 7 octombrie, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Gaza. Alte 1.000 de persoane sunt date dispărute şi se crede că se află sub dărâmături, potrivit Agerpres. 
În timp ce locuitorii din Gaza se pregătesc pentru o ofensivă terestră israeliană, după mai multe zile de lovituri aeriene intense şi blocadă, ca răspuns la atacul grupării militante palestiniene Hamas, un oficial din Ministerul Sănătăţii local, Ashraf Al-Qidra, se întreabă cum vor face faţă spitalele, relatează Reuters, citat de Agrepres.
 
Medicii se luptă să ajute un număr tot mai mare de pacienţi, inclusiv copii răniţi în atacurile aeriene, în spitalele supraaglomerate care nu mai dispun de medicamente şi combustibil din cauza blocadei. Doar cele mai acute cazuri se operează pentru că nu sunt suficiente resurse, spun medicii.

„Spitalele din enclavă mai au rezerve de combustibil doar pentru 24 de ore, ceea ce pune în pericol mii de pacienţi, a declarat luni Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA)”, mai menționează oficialul.


Israelul desfăşoară cele mai puternice lovituri aeriene şi este de aşteptat să lanseze o ofensivă terestră în Gaza, una dintre cele mai dens populate zone din lume, cu 2,3 milioane de locuitori.

„Dacă spitalul nu mai funcţionează, întreaga lume va fi responsabilă pentru viaţa a sute şi mii de pacienţi care se bazează pe serviciile noastre, în special de la Shifa", a mai spus Qidra.
 

Citește și
Misiune de sprijin pentru 155 de cetăţeni ucraineni evacuaţi din Israel (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii