Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul poştal ucrainean Ukrposhta, ţinta unui atac cibernetic după lansarea unui timbru care celebrează scufundarea crucişătorului rus Moskva

ro

22 Apr, 2022 18:16 1159 Marime text
Marea NeagrăServiciul poştal ucrainean Ukrposhta a anunţat vineri că a fost ţinta unui atac cibernetic.

Incidentul vine după ce mai devreme săptămâna aceasta a pus în vânzare un timbru care celebrează scufundarea crucişătorului rus Moskva, transmite Reuters citat de Agerpres.ro

Ucrainenii au format cozi pentru a cumpăra timbrul ce arată un soldat ucrainean făcând un gest vulgar în direcţia navei ruse, alături de textul "Navă de război rusească, du-te naibii!", mesajul pe care conform unei înregistrări ucrainene neautentificate de surse independente l-ar fi comunicat acestei nave soldaţi ucraineni de pe Insula Şerpilor înainte ca ruşii să ocupe această insulă.

După publicarea acelei înregistrări, Kievul a susţinut că militarii ucraineni de pe Insula Şerpilor au fost ucişi în timpul asaltului, dar a recunoscut mai târziu că ei sunt în viaţă. Moscova anunţase imediat după ocuparea insulei că 82 de soldaţi ucraineni s-au predat pe Insula Şerpilor.

Crucişătorul Moskva, care a participat la asaltul asupra asupra Insulei Şerpilor la începutul invaziei ruse în Ucraina, s-a scufundat joia trecută în timp ce era remorcat spre portul Sevastopol după ce a fost lovit de două rachete ucrainene Neptun.

Pentru a celebra scufundarea navei amiral a flotei ruse la Marea Neagră serviciul poştal ucrainean a emis acel timbru, care a avut un mare succes la vânzare.

Atacul cibernetic care a vizat Ukrposhta este unul DDoS, a anunţat directorul acestei instituţii, Igor Smilianski, fără a menţiona cine ar putea fi autorul.

Autorităţile ucrainene au anunţat la începutul lunii că au zădărnicit o tentativă a hackerilor ruşi de a ataca cibernetic reţeaua de electricitate a Ucrainei.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii