Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia Un avion de luptă MIG-31 s-a prăbuşit

ro

20 Sep, 2018 08:12 2003 Marime text
Un avion de luptă MiG-31, model despre care armata rusă a anunţat că va fi echipat cu rachete hipersonice de tip Kinjal - menţionate printre cele mai moderne arme ruse de către preşedintele Vladimir Putin în discursul său despre Starea Naţiunii la 1 martie - s-a prăbuşit miercuri în timpul unui zbor de antrenament în regiunea Nijni Novgorod (vest), informează AGERPRES.

Echipajul a reuşit să se catapulteze, viaţa celor doi piloţi nefiind în pericol.

"Zborul era efectuat fără muniţie la bord, avionul a căzut într-o zonă nelocuită, nu există distrugeri la sol. Potrivit datelor preliminare, cauza accidentului ar fi o defecţiune tehnică", menţionează Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

O Comisie a Ministerului Apărării s-a deplasat la faţa locului pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului. Înainte de prăbuşire, aparatul a luat foc.

Serviciul de presă al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Nijni Novgorod a precizat că avionul a căzut la o distanţă de 17 km de baza militară "Savasleika" de care aparţinea, într-o zonă împădurită.

Potrivit newsru.com, avioane de luptă MiG-31, echipate cu rachete hipersonice "Kinjal" se află deja în prezent la baze din Districtul militar Sud al Federaţiei Ruse, din care face parte şi Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie 2014.


Sursă foto: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii