Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia, prin Gazprom va suplimenta cantitatea de gaze pentru Ungaria și China

ro

22 Oct, 2023 17:02 866 Marime text
Sursa foto: Pixabay




 
  • Concernul rus Gazprom va furniza la iarnă cantităţi suplimentare de gaze Ungariei şi Chinei, a anunţat duminică preşedintele - director general Alexei Miller, conform agenţiei TASS preluate de Reuters, citată de Agerpres.
  • Livrările suplimentare ale Gazprom către Ungaria se ridică la 1,3 miliarde de metri cubi de gaze. China urmează să primească încă 600 de milioane de metri cubi

Concernul rus Gazprom va furniza la iarnă cantităţi suplimentare de gaze Ungariei şi Chinei, a anunţat duminică preşedintele - director general Alexei Miller, conform agenţiei TASS preluate de Reuters, citată de Agerpres.

Gazprom încearcă să compenseze pierderea pieţelor europene după invazia rusă în Ucraina, inclusiv din cauza exploziilor care au avariat gazoductele Nord Stream din Marea Baltică.

Livrările suplimentare ale Gazprom către Ungaria se ridică la 1,3 miliarde de metri cubi de gaze. China urmează să primească încă 600 de milioane de metri cubi peste obligaţiile contractuale, potrivit sursei citate.

Premierul ungar Viktor Orban este singurul lider din Uniunea Europeană care şi-a păstrat relaţiile amicale cu Putin în timpul războiului din Ucraina. Marţi, când s-au întâlnit la Beijing, Orban i-a spus preşedintelui că Ungaria - care este şi membră a NATO - nu a dorit niciodată să se opună Rusiei şi încearcă să menţină contactele bilaterale.
 
Reuters reaminteşte că Budapesta este considerată o oponentă importantă a începerii negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană; decizia în acest sens ar putea fi luată în decembrie, dar necesită acordul unanim al celor 27 de state membre ale Uniunii, conform Agerpres.

Citește și
„Atacurile de la graniţa dunăreană nu sunt accidentale“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii