Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia masează trupe impresionante la granița cu Ucraina

ro

30 Dec, 2023 17:22 1083 Marime text
Sursa foto: Google maps


 
  • Aproximativ 19.000 de soldați ruşi au fost trimişi în apropierea graniței cu Ucraina - a raportat, sâmbătă, serviciul de presă al Comandamentului Forțelor Armate ucrainene, potrivit știripesurse.ro.

Potrivit militarilor Kievului, forțele armate rusești își continuă „agresiunea împotriva ucrainenilor de pe teritoriile regiunilor Briansk, Kursk și Belgorod”, de unde efectuează misiuni de „recunoaștere, bombardează zonele de graniță, folosesc avioane și drone şi lansează atacuri cu rachete”.

Pe lângă instalațiile militare, Rusia încearcă să distrugă infrastructura energetică, de transport și industrială de pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, ruşii lovesc zone rezidențiale, spitale și școli, centre comerciale și depozite cu bunuri umanitare.

„Pentru a îndeplini aceste sarcini, țara agresoare a desfășurat un grup de trupe cu un număr total de circa 19.000 de oameni, înarmați cu tancuri, vehicule blindate de luptă, echipamente de artilerie și rachete, echipamente de apărare aeriană și sisteme de rachete operațional-tactice", se arată în mesajul armatei ucrainene.

 Citește și
Atacuri armate ale Ucrainei în Rusia. Cel puțin patru morți sunt declarați
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii