Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atacuri armate ale Ucrainei în Rusia. Cel puțin patru morți sunt declarați

ro

30 Dec, 2023 17:06 974 Marime text


Sursa foto: Pixabay


 
  • Patru persoane, între care trei copii şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite în mai multe atacuri ale armatei ucrainene în două regiuni ruseşti de la graniţa cu Ucraina, au declarat sâmbătă autorităţile locale, la o zi după un val de atacuri masive ruseşti pe teritoriul ucrainean, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Doi copii", ale căror vârste nu au fost precizate, au fost ucişi în centrul oraşului Belgorod, a declarat guvernatorul local Viacheslav Gladkov pe Telegram, adăugând că atacul s-a soldat, de asemenea, cu răniţi.

Anterior, el a anunţat că într-un atac lansat în cursul nopţii asupra unei clădiri rezidenţiale a fost ucis un bărbat şi alte patru persoane au fost rănite.

Sistemul de alimentare cu apă al oraşului a fost, de asemenea, deteriorat, a spus Viacheslav Gladkov.

În regiunea Briansk, care se învecinează şi cu Ucraina, satele Kister şi Borchevo au fost bombardate, ceea ce a cauzat moartea „unui copil născut în 2014", potrivit guvernatorului Aleksandr Bogomaz.

Ucraina lansează în mod constant lovituri în Rusia, în special în regiuni foarte apropiate de teritoriul său.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele de apărare antiaeriană au distrus 13 rachete deasupra regiunii Briansk.

El a anunţat, de asemenea, că 32 de drone ucrainene au fost neutralizate în total în regiunile Briansk, Kursk şi Orel, la nord de graniţa cu Ucraina, precum şi în Moscova.

Belgorod se află la 80 km nord de oraşul ucrainean Harkov, care a fost puternic lovit de forţele ruse vineri dimineaţa, potrivit autorităţilor ucrainene.

Bilanţul victimelor acestor lovituri ruse, care au vizat întreaga ţară, este de cel puţin 39 de morţi, a anunţat sâmbătă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe reţelele de socializare.

Citește și
Moscova afirmă că 32 de drone ucrainene au fost doborâte în timpul nopţii după atacuri ruse masive
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii