Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia îşi intensifică atacurile în zone din estul Ucrainei. Lupte intense au avut loc în apropierea oraşelor Siversk şi Bahmut

ro

27 Aug, 2022 11:41 1104 Marime text
Rusia îşi intensifică atacurile, foto: Pexels Rusia şi-a intensificat atacurile în Doneţk (estul Ucrainei) în ultimele cinci zile, într-o mişcare ce ar putea viza atragerea forţelor ucrainene şi zădărnicirea unui eventual contraatac al acestora, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării britanic, potrivit Reuters.

''Există o posibilitate realistă ca Rusia să-şi fi sporit eforturile în regiunea Donbas într-o tentativă de a ademeni unităţi ucrainene suplimentare, pe fondul speculaţiilor că Ucraina intenţionează să lanseze o contraofensivă majoră'' în zonă, arată buletinul informativ cotidian publicat pe Twitter de ministerul citat.


Lupte intense au avut loc în apropierea oraşelor Siversk şi Bahmut, care se află la nord de oraşul Doneţk, ocupat de forţele ruse., scrie Agerpres. 

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

În prezent, pentru a se putea apăra Ucraina se bazează în general pe armamentul greu primit din Occident.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii