Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia, dispusă să prelungească acordul de reducere a producţiei de petrol

ro

24 Nov, 2017 21:10 1557 Marime text
Oficialii ruși au declarat vineri că sunt gata să susțină prelungirea acordului convenit anul trecut de principalii producători mondiali de petrol vizând reducerea livrărilor, la mai puțin de o săptămână înainte de următoarea reuniune ministerială a Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), informează Reuters, citat de Agerpres.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a afirmat că Rusia va discuta, la reuniunea OPEC din 30 noiembrie, detaliile unei eventuale prelungiri a acordului convenit anul trecut, dar nu a precizat cu cât ar urma să fie prelungit acest acord, care este programat să expire în luna martie 2018.

"Țintele referitoare la echilibrarea pieței nu au fost însă atinse. Toată lumea susține prelungirea, astfel încât țintele să fie în sfârșit atinse", a spus Novak, adăugând că în prezent sunt analizate mai multe opțiuni.

Arabia Saudită, cel mai important membru al OPEC, ar dori ca acordul de reducere a producției de petrol să fie prelungit pentru încă nouă luni, până la finele lui 2018, o poziție care, potrivit președintelui Rusiei, Vladimir Putin, este sprijinită de Moscova.

Rusia este puternic dependentă de veniturile din exporturile de petrol și se teme că o eventuală creștere bruscă a prețurilor ar putea fi urmată de un nou colaps.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii