Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia a lansat din Marea Neagră rachete de croazieră şi hipersonice, împotriva unor ținte din Ucraina

ro

20 Mar, 2022 11:55 1595 Marime text
Rachetă, foto cu rol ilustrativ: pixabay/ Defence-Imagery

Rusia a lovit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, 20 martie, Ucraina cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică.

De asemenea, a utilizat, pentru a doua zi consecutiv, rachete hipersonice pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene, în sudul ţării. 

„O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii”, a indicat Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Totodată, aceștia afirmă că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era „principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene” desfăşurate în sudul ţării.

Ministerul Apărării a anunţat că „rachete de mare precizie” au lovit, duminică, un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev, în urma căruia mai ,mult de 100 de membri ai forțelor speciale ucrainene și mercenari străini au murit, informează Agerpres.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii