Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertismentul Rusiei cu privire la minele depuse de forțele ucrainene în Marea Neagră

ro

19 Mar, 2022 18:46 2974 Marime text
Marea Neagra Sursa foto ZIUA de Constanța
  • Rusia a avertizat sâmbătă cu privire la pericolul reprezentat de deriva minelor depuse de forţele navale ucrainene în Marea Neagră după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, precizând că minele ar putea ajunge în Strâmtoarea Bosfor sau chiar în Marea Mediterană, relatează FP.

''După debutul operaţiunii militare ruse (24 februarie), forţele navale ucrainene au instalat bariere de mine în largul porturilor Odesa, Otceakov, Cernomorsk şi Iujnii'', a declarat serviciul de securitate rus (FSB) într-un comunicat, afirmând că este vorba despre mine ''perimate'', fabricate în prima jumătate a secolului XX.

Din cauza furtunilor, cablurile ce leagă minele de ancore au început să se rupă, a adăugat FSB.

În acest fel, ''afectate de vânt şi curenţi, minele sunt în derivă în mod liber în partea de vest a Mării Negre'', a explicat FSB, care a evocat ''starea tehnică nesatisfăcătoare'' a minelor.

Armata rusă a lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni economice dure contra Moscovei.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială'' pentru ''denazificarea'' ţării vecine. 

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii