Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în urma raidului americano-britanic asupra rebelilor houthi

ro

12 Jan, 2024 17:05 664 Marime text
ONU. Sursă foto: Pixabay
  • Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte într-o şedinţă de urgenţă vineri după-amiază în urma atacului desfăşurat de SUA şi Regatul Unit asupra rebelilor houthi în Yemen, a anunţat Franţa, care deţine preşedinţia consiliului în ianuarie, transmite AFP.
     
Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte într-o şedinţă de urgenţă vineri după-amiază în urma atacului desfăşurat de SUA şi Regatul Unit asupra rebelilor houthi în Yemen, a anunţat Franţa, care deţine preşedinţia consiliului în ianuarie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Reuniunea de urgenţă a fost solicitată de Rusia, a precizat preşedinţia franceză a Consiliului de Securitate, şi se va desfăşura după o altă reuniune deja programată asupra situaţiei din Fâşia Gaza.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat miercuri o rezoluţie care cere încetarea „imediată” a atacurilor rebelilor houthi asupra navelor comerciale în Marea Roşie, menţionând de asemenea dreptul statelor membre de a apăra navele în faţa acestor atacuri. Rusia s-a abţinut la votul asupra acestei rezoluţii.

„Nu putem să nu fim preocupaţi de situaţia actuală în Marea Roşie (...), dar suntem de asemenea preocupaţi că Statele Unite şi aliaţii lor preferă, la fel ca de multe alte dăţi, o soluţie unilaterală prin forţă”, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vassili Nebenzia.


Statele Unite şi Regatul Unit au efectuat vineri în zori atacuri ţintite cu rachete lansate de nave, submarine şi avioane asupra unor instalaţii militare ale rebelilor houthi în Yemen. Aceşti rebeli apropiaţi de Iran şi care controlează coasta vestică a Yemenului şi-au multiplicat atacurile în Marea Roşie asupra navelor despre care consideră că au legături cu Israelul, ca ripostă faţă de ofensiva armatei israeliene împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza.


Citește și:
Celeste Saulo, început în forță la Organizaţia Meteorologică Mondială. Viziunea ei pentru combaterea schimbărilor climatice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii