Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacțiile celebrităților americane după victoria lui Trump la președinție

ro

09 Nov, 2016 21:13 2878 Marime text
Lady Gaga le-a cerut oamenilor să dea dovadă de bunătate, Miley Cirus a mărturisit cu lacrimi în ochi că nu poate să doarmă, Madonna a jurat să nu renunțe niciodată, iar Katy Perry le-a cerut americanilor 'să nu plângă, ci să treacă la acțiune'. Alegerea surprinzătoare a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA a provocat reacții dintre cele mai diverse în rândul celebrităților americane, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Celebritățile americane, dintre care multe au făcut campanie pentru Hillary Clinton, au fost șocate de alegerea lui Donald Trump după o campanie lungă și amară. 

Miley Cirus a postat pe social media un videoclip în care apare cu ochii în lacrimi și mărturisește că nu a putut dormi din cauza eșecului fostei prime doamne. 

Apoi, cântăreața de 23 de ani, care a declarat anterior că va părăsi țara dacă Trump câștigă alegerile, a făcut apel la unitate. 'Donald Trump, te accept ca președinte al SUA... Te rog să-i tratezi pe oameni cu compasiune și respect', a spus ea.

Lady Gaga a mers miercuri la un protest de la Turnul Trump din Manhattan și a postat pe Instagram o poză cu ea ținând în mână un poster cu mesajul ''Love trumps hate'.

'Vreau să trăiesc într-o #CountryOfKindness #LoveTrumpsHate. Ne-a divizat atât de neglijent. Să avem grijă unii de alții', a scris ea.

Actori de la Hollywood, comedieni și regizori au sprijinit campania lui Hillary Clinton. Potrivit Center for Responsive Politics, surse din showbiz au contribuit cu 22 de milioane de dolari la campania prezidențială a fostei prime doamne, în timp ce Trump a beneficiat doar de 290.000 de dolari, potrivit Variety.

Cher, care a spus în urmă cu ceva timp că se va muta pe Jupiter dacă Trump va fi ales, a postat pe Twitter mesajul: 'Lumea nu va mai fi la fel niciodată. Îmi este milă de cei tineri'.

Katy Perry, care a cântat la multe mitinguri electorale ale lui Hillary Clinton, a postat la rândul ei mesajul: 'Nu fiți pasivi. Nu plângeți. Acționați. Nu suntem o națiune care va lăsa ura să ne conducă.'

'Un nou foc s-a aprins. Nu vom renunța niciodată. Nu vom ceda', a scris Madonna pe Twitter.Vezi imaginea pe Twitter

La rândul său regizorul Judd Apatow a scris că la Casa Albă a ajuns 'o familie teribilă'.

'Mă întreb când în istoria SUA femeile vor fi cu adevărat celebre, nu numai în calitate de mame ci și de ființe umane capabile să conducă', a scris actrița Michelle Rodriguez. La rândul său, actorul Chris Evans, interpretul Captain America s-a declarat 'devastat' de accederea unui 'tiran' la președinție.

Ellen DeGeneres a ales să o felicite pe Hillary Clinton pentru campanie, în timp ce Shonda Rhimes s-a declarat indignată de alegerea lui Donald Trump, exprimându-și mirarea că 'oricine poate deveni președinte'.

Autoarea seriei Harry Potter, care este britanică, a intrat într-o dispută pe Twitter după ce le-a cerut persoanelor care îi urmăresc contul să lupte cu 'rasismul, misoginismul și ura'.

Trump a avut însă și o serie de susținători în industria de divertisment.

'Felicitări domnule președinte Trump! Ați câștigat împotriva tuturor șanselor, împotriva establishment-ului (...) Ați reușit!', a postat pe Twitter actrița Kirstie Alley.

Actorul Stephen Baldwin, fratele starului din 'Saturday Night Live' Alec Baldwin, a postat la rândul său mesajul că este 'mândru că a fost implicat într-o poveste atât de uimitoare.'

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii