Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacție după moartea lui Navalnîi Preşedintele SUA, Joe Biden, ia în calcul noi sancțiuni impuse Rusiei

ro

19 Feb, 2024 20:59 959 Marime text





 
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat luni că „ia în considerare" sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei lui Vladimir Putin, la trei zile după moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, informează AFP, potrivit știripesurse.ro.

„Avem deja sancţiuni, însă luăm în considerare (sancţiuni) suplimentare, da", a răspuns jurnaliştilor preşedintele democrat, care deja l-a declarat pe Vladimir Putin "responsabil" de moartea lui Navalnîi, anunţată vineri într-un penitenciar din regiunea arctică.

SUA şi Uniunea Europeană aplică deja mai multe serii de sancţiuni împotriva Moscovei

Sâmbătă seara, preşedintele Biden i-a declarat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că este „încrezător" în continuarea ajutorului militar american pentru Kiev, în prezent blocat de Camera Reprezentanţilor din Congres. Senatul SUA, majoritar democrat, a aprobat o nouă anvelopă de 60 de miliarde de dolari asistenţă militară pentru Ucraina, asistenţă pe care Kievul o cere în mod disperat SUA şi aliaţilor occidentali.
 
Însă şeful majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor, Mike Johnson, refuză orice vot asupra proiectului.
Preşedintele Biden a mai asigurat luni că „va fi bucuros" să discute cu Johnson, ale cărui poziţii sunt influenţate de fostul preşedinte Donald Trump, favorit detaşat al alegerilor primare republicane în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Donald Trump cere să fie de asemenea aprobată în Congres o înăsprire a legislaţiei privind imigraţia, înaintea oricărui ajutor financiar pentru Ucraina.
Biden spune că Rusia reprezintă o amenințare gravă

„Modul în care ei (republicanii) întorc spatele ameninţării pe care o reprezintă Rusia, modul în care ei întorc spatele NATO şi obligaţiilor noastre este pur şi simplu şocant", a afirmat preşedintele Biden, în campanie pentru a fi reales preşedintele SUA.



Citește și
Uniunea Europenă cere o anchetă internațională cu privire la moartea lui Alexei Navalnîi
 
 




 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii