Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția lui Zelenski la atacul masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei 'Vom răspunde inamicului. Vom răspunde puternic!'

ro

03 Nov, 2023 19:28 1391 Marime text


Sursa foto: Facebook/ Parlamentul European


 
  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reacţionat la atacul masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei, în noaptea de joi spre vineri, subliniind că, pe măsură ce iarna se apropie, rușii vor recurge tot mai frecvent la terorism, potrivit știripesurse.ro.

Cu toate acestea, Zelenski a asigurat că ocupanţii vor avea parte de un răspuns puternic din partea Ucrainei. Potrivit președintelui, noaptea trecută, Rusia a lansat asupra Ucrainei aproximativ 40 de drone Shahed, cele mai multe fiind doborâte de armata ucraineană.

"Mulţumim pentru fiecare doborâre aviației noastre, apărătorilor antiaerieni, grupurilor mobile de foc. Apărătorii cerului au lucrat eficient în zece regiuni - Harkiv, Zaporijjia, Herson, Mikolaiv, Odesa, Kiev, Kirovohrad, Vinniţia, Hmelniţki, Lviv" - a scris Zelenski pe o reţea socială.


Amintim că, în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, militarii ruşi au lansat asupra Ucrainei un atac masiv cu drone Shahed. Armata rusă a folosit aproximativ 40 de drone, dintre care 24 au fost distruse de apărarea antiaeriană ucraineană. Autorităţile au raportat lovituri asupra infrastructurii critice din regiunile Lviv și Odesa. La Harkiv, în urma atacurilor, a fost deteriorată infrastructura civilă şi au avut loc mai multe incendii, iar printre persoanele rănite se numără şi câţiva copii. 
 
Citește și
Coridorul alternativ de transport prin Marea Neagră va continua să funcţioneze, în pofida tuturor ameninţărilor 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii