Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul Israel-Hamas Israelul își retrage diplomații din Turcia, după discursul președintelui Erdogan

ro

29 Oct, 2023 10:37 809 Marime text




 
  • Israelul a anunţat sâmbătă rechemarea în ţară a diplomaţilor săi din Turcia, pentru a "reevalua relaţiile" cu această ţară în urma unui discurs incendiar susţinut mai devreme de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a vorbit despre "crime de război" comise de Israel în Fâşia Gaza, relatează agenţiile France Presse şi EFE, citate de Agerpres.
 

"Având în vedere declaraţiile grave provenite din Turcia, am dispus rechemarea reprezentaţilor diplomatici pentru a reevalua relaţiile între Israel şi Turcia", a anunţat ministrul israelian de externe Eli Cohen.

 

"Israel, vă declarăm în faţa lumii întregi criminal de război!", a clamat preşedintele turc sâmbătă în faţa a sute de mii de manifestanţi pro-palestinieni adunaţi la Istanbul, potrivit sursei citate.
 

"Desigur că fiecare ţară are dreptul să se apere, dar unde este dreptatea? Ceea ce se întâmplă în Fâşia Gaza nu este autoapărare, ci un masacru", a continuat Erdogan, după o noapte de bombardamente israeliene violente în Fâşia Gaza.


 În acest  timp, Israelul caută să anihileze gruparea islamistă Hamas care a ucis peste 1.400 de persoane în atacul surpriză asupra Israelului pe 7 octombrie.
 
Preşedintele turc a acuzat de asemenea Occidentul că este "principalul vinovat pentru masacrele din Gaza", unde peste 7.000 de oameni, majoritatea civili şi circa 3.000 dintre ei copii, au murit în urma bombardamentelor israeliene lansate imediat după atacul efectuat de Hamas, conform Agerpres.
 

"Oricine ştie că Israelul nu poate face niciun pas fără ei", a remarcat Erdogan, referindu-se la liderii occidentali, cărora le-a reproşat că nici măcar nu au cerut o încetare a focului. "Aţi plâns copiii ucişi în Ucraina, de ce această tăcere faţă de copiii ucişi în Gaza?" i-a întrebat el mai departe.
 

 
 Citește și
"Războiul în Fâşia Gaza va fi lung şi dificil, dar suntem pregătiţi"

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii