Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile premierului israelian Benjamin Netanyahu "Războiul în Fâşia Gaza va fi lung şi dificil, dar suntem pregătiţi"

ro

29 Oct, 2023 09:10 688 Marime text
Sursa foto: Unsplash

 
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat sâmbătă că războiul împotriva grupării Hamas în Fâşia Gaza "va fi lung şi dificil" şi a anunţat lansarea celei de-a doua faze a războiului, ce are ca obiectiv eliminarea completă a acestei grupări şi eliberarea ostaticilor, consemnează agenţiile AFP şi DPA, citate de Agerpres

"Războiul în Fâşia Gaza va fi lung şi dificil, dar suntem pregătiţi", a spus Netanyahu la o conferinţă de presă la Tel Aviv, promiţând că armata israeliană "va distruge inamicul pe pământ şi sub pământ", referire la vasta reţea de tuneluri subterane controlată de Hamas în Fâşia Gaza.
 
A doua fază a războiului a început, prin extinderea operaţiunilor terestre, a continuat el, după ce armata israeliană s-a axat în prezent mai ales pe bombardamente.

Obiectivul este de a distruge capabilităţile militare ale Hamas şi de a elibera cei peste 200 de ostatici deţinuţi de această grupare în urma atacului efectuat în sudul Israelului pe 7 octombrie, când a ucis acolo peste 1.400 de persoane.
 
Cele mai puternice bombardamente israeliene au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, lăsând în urmă zone întregi devastate, cu clădiri prăbuşite şi şosele distruse de cratere.

Armata israeliană a anunţat că a efectuat în aceeaşi noapte o incursiune terestră în Gaza pe o suprafaţă de circa 360 de kilometri pătraţi şi a lovit "150 de ţinte subterane" de unde Hamas îşi dirijează operaţiunile într-o vastă reţea de tuneluri subterane.
 
Surse ale armatei israeliene afirmă că trupele acesteia au înaintat în cursul nopţii în nordul Fâşiei Gaza, folosind infanteria, unităţi mecanizate, trupe de geniu şi artileria, potrivit Agerpres.
 
 
Citește și
Hamas va elibera cei peste 200 de ostatici în schimbul palestinienilor deţinuţi în închisorile israeliene
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii