Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest la Veneţia. Locuitorii sunt nemulţumiţi de numărul mare de turişti. În oraş au fost instalate puncte de control

ro

29 Apr, 2018 21:53 2309 Marime text
Funcționarii din Veneția au instalat punctele de trecere peste noapte, în încercarea de a controla fluxul turiștilor înainte de acest weekend lung de ziua muncii, transmite Evenimentul Zilei.
 
Cu toate acestea, punctele de control nu au durat mult, deoarece locuitorii venețieni au rupt barierele și au scandat împotriva politicienilor orașului și împotriva afluxul fără precedent al turiștilor.
 

Imaginile surprinse în timul protestului au arătat cum zeci de localnici elimină punctele de control, pe care susține primarul din Veneția, Luigi Brugnaro, le-a pus pentru a face orașul mai "viabil" pentru locuitori. Un protestatar a spus: "Nu primarul deține orașul. Nici poliția și nici turiștii, ci oamenii care trăiesc în Veneția zi de zi.

 

"Noi refuzăm ideea de a avea puncte de control pentru a intra în oraș. Noi deținem orașul nostru. "Veneția se află pe moarte, iar primarul care a pus la loc barierele demonstrează că dorește ca Veneția să devină un oraș fără locuitori".

 
Localnicii scandau "Veneția liberă", pe măsură ce atacau barierele de trecere. Tommaso Cacciari, activist local care a condus protestele anti-croazieră ale orașului, a declarat că barierele nu au fost răspunsul la criza turistică.
 
Sursa:  Evenimentul Zilei.
Sursa foto: Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii